Societat

Normalitat a les carreteres, excepte a l'N-340

Dos accidents consecutius amb tres camions obliguen a tallar la N-340 a Amposta

Un camió ha bolcat i un altre ha xocat amb el vehicle de bombers que auxiliava el sinistrat

Més de 250.000 vehicles dels 403.000 previstos ja han sortit

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de forts ruixats arreu de Catalunya i una notable alteració marítima

El 62% dels vehicles ja han sortit de l'àrea metropolitana en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa fins aquest divendres a dos quarts de deu del matí, segons informa el Servei Català de Trànsit. Es tracta de 250.000 dels 403.000 previstos en aquesta segona fase, que comprèn entre ahir dijous a les tres de la tarda i aquest dissabte a la mateixa hora.

Aquest divendres al matí no es registren retencions ni incidències destacades, a excepció del tall de la N-340 en ambdós sentits de la marxa per dos accidents amb tres camions implicats entre el quilòmetre 1.076 i 1.077, al seu pas per Amposta.

El primer dels camions ha bolcat fora de la via. El segon camió era el dels bombers que anaven a auxiliar l'accidentat. Ha estat llavors quan el tercer camió ha xocat amb el dels bombers.

La via s'ha hagut de tallar per poder retirar tots els vehicles implicats, una tasca que resulta complicda per la pluja que cau al sud de Tarragona.

Durant aquest divendres, els vehicles que van anar sortint de l'àrea metropolitana amb destí, sobretot, a la Costa Brava i la Costa Daura va transcórrer amb normalitat i sense retencions.

Malgrat això, s'han registrat cinc víctimes mortals en el tres darrers dies. L'accident més important va tenir lloc a Garcia dimecres a la tarda, en el qual van morir dues persones en un xoc entre un turisme i un camió, i hores més tard perdia la vida un tercer ocupant del cotxe. A més, a Les Preses un ciclista moria atropellat aquest dijous a la tarda i a Masquefa (Anoia), un motorista va perdre la vida després de topar amb un turisme.

Pel que fa al retorn, es concentrarà majoritàriament en el diumenge 24 d'abril, a partir de les 12 del migdia, i fins la mitjanit del Dilluns de Pasqua, dia 25 d'abril.

Durant aquestes dies de Setmana Santa, més de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra s'encarregaran de vetllar per la seguretat viària i la mobilitat. Es realitzaran més de 1.600 controls de Trànsit: 510 controls d'alcoholèmia i drogues, 509 punts per revisar l'ús del casc i del cinturó; 330 controls en relació al transport de mercaderies i 273 controls de velocitat. El Servei català de Trànsit també ha ampliat el nombre d'efectius per controlar la xarxa viària durant la propera setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat de l'arribada d'una extensa zona de baixes pressions que entre aquest dijous Sant i dilluns de Pasqua deixarà forts ruixats arreu de Catalunya i una notable alteració marítima. Les precipitacions que van començar ahir poden anar acompanyades de fang i s'estendran durant el Divendres Sant a la major part de Catalunya, localment acompanyades de tempesta i de ratxes fortes de vent. Les quantitats més abundants s'enregistraran a l'extrem sud i al quadrant nord-est, on puntualment podran caure més de 50 litres per metre quadrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.