Societat

Maten una dona en un assalt violent a Ulldecona

Diversos assaltants lliguen i emmordassen un matrimoni d'ancians al barri Castell

Els Mossos investiguen el cas que ha provocat l'alarma social a l'Ebre ja que les víctimes són molt conegudes a la zona

Torna l'alarma pels robatoris amb violència, en aquest cas, a l'Ebre. Almenys tres assaltants van lligar i emmordassar ahir un matrimoni d'ancians del barri Castell d'Ulldecona per robar-los. Com a resultat de l'agressió, la dona, Maria Cinta Mangrané, de 71 anys, va resultar morta. És la segona mort arran de robatoris a domicilis en només una setmana a les Terres de l'Ebre.

Els fets van succeir a les quatre de la matinada del dilluns, quan el matrimoni dormia. Tres individus van irrompre al domicili de les víctimes situat a l'avinguda Catalunya del barri Castell, just als afores d'aquest nucli aïllat que depèn administrativament d'Ulldecona i on hi ha censats uns 250 habitants. L'avís el va donar el marit de la víctima, Ramon Beltran, poc abans de les cinc de la matinada quan els lladres ja havien fugit i ell va aconseguir deslligar-se.

En veure que la seva dona estava inconscient va demanar ajuda mèdica. Els treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques van intentar fer maniobres de reanimació sense èxit.

Poc abans de les set del matí es va certificar la mort de la dona, que probablement hauria estat provocada per la mordassa mal col·locada, que li hauria tapat les vies respiratòries. Es tracta, però, d'una informació que haurà de confirmar l'autòpsia, ja que també s'apunta a un possible atac de cor.

El succés ha provocat commoció i alarma social a banda i banda del riu Sénia, on el matrimoni era molt conegut. El barri Castell està situat just al límit amb el País Valencià, separat de Sant Rafel del Riu (Baix Maestrat) per un pont de pocs metres. La dona era una professora jubilada, mentre que el seu marit es dedica a la compravenda de verdures. L'alcalde d'Ulldecona, l'independent Celestí Hervàs, explicava que té diverses verduleries a la comarca, a Ulldecona mateix i també a Alcanar i a l'Aldea, al Baix Ebre. “Es tracta d'un fet molt luctuós i lamentable”, assenyalava Hervàs, tot remarcant “la forta impressió” que el succés ha provocat al municipi. “Estem parlant de gent gran i els han entrat a casa mentre dormien. Això genera molta inseguretat”, afirmava Hervàs, que va precisar que els assaltants també havien agredit el marit. “Quan jo l'he vist aquest matí [per ahir al matí] encara se li veien els senyals que l'havien copejat”.

La investigació la porta l'àrea territorial d'investigació dels Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre. El jutjat d'instrucció d'Amposta que porta el cas ha declarat el secret de sumari. La hipòtesi més forta és la del robatori, ja que els assaltants es van emportar joies i diners.

Assalts que van a més

El nombre de robatoris en domicilis va créixer molt durant el 2010, fins al punt que el Departament d'Interior va decidir que fossin la principal prioritat del cos dels Mossos d'Esquadra per aquest any.

Darrerament, a més, també sovintegen els assalts violents en cases, habitualment en zones apartades dels nuclis de les poblacions i amb víctimes d'edat avançada. A principis del mes de juny, tres individus van emmanillar i agredir el propietari d'una casa de Blanes que els havia enxampat in fraganti al domicili. Al maig van colpejar i lligar un matrimoni de Llagostera. Totes les víctimes eren persones grans.

LA FRASE

Es tracta d'un fet molt luctuós i lamentable que ha provocat una forta impressió al poble
Celestí Hervàs
Alcalde d'Ulldecona (UGI-FIC)

LA XIFRA

71
anys tenia la dona morta ahir pels lladres que van assaltar el seu habitatge, després de lligar-la, juntament amb el seu marit.

Segona víctima en una setmana

La dona morta a Ulldecona és la segona víctima mortal en una setmana a les Terres de l'Ebre arran d'un robatori amb força, ja que dilluns passat van assassinar al migdia una dona de 73 anys al seu domicili al barri del Garrofer de Tortosa. La dona va ser estrangulada pel lladre que després va fugir pel balcó. En aquest cas el presumpte assassí va ser detingut l'endemà mateix gràcies a les descripcions facilitades pels veïns. Es tracta d'un home de 49 anys de nacionalitat italiana. La manera d'actuar en els dos robatoris és totalment diferent, tot i la seua coincidència en el temps. La setmana passada el lladre anava sol i va actuar a plena llum del dia, mentre que aquesta setmana eren almenys tres individus a altes hores de la matinada. Una manera d'operar que s'ha repetit a pobles veïns com Freginals, on el maig de l'any passat també van lligar i emmordassar un matrimoni de jubilats a la matinada per robar-los els diners que tenien a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona