Monogràfics

L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre)

XXVII Diada de l'Arrossejat

Gastronomia de prop de l'Ebre

L'Amet­lla de Mar té a l'agost una cita gas­tronòmica amb un clar pro­ta­go­nista: l'arròs. La Diada de l'Arros­se­jat és un dels actes més con­cor­re­guts de l'estiu i ret home­natge a aquest ele­ment des­ta­cat de la cuina de la zona mari­nera del delta. A més, segons els ente­sos, a causa de la pro­xi­mi­tat de la desem­bo­ca­dura del riu Ebre, el peix i el marisc de l'Amet­lla adqui­rei­xen un gust espe­cial, ple de mati­sos. Els plats més típics són: l'arros­se­jat, la fide­uada i el suquet de peix calero.

El 9 de juliol es va cele­brar la diada dels fideus ros­se­jats; ara és el torn de l'arros­se­jat, un plat de pes­ca­dors. De fet, ells matei­xos el pre­pa­ra­ven a la mar per apro­fi­tar el peix que no es venia. La festa, que enguany arriba a la vint-i-setena edició, inclou el repar­ti­ment de raci­ons i un con­curs de cuina. Dife­rents res­tau­ra­dors mos­tren les seves habi­li­tats a l'hora de pre­pa­rar l'arros­se­jat calero per acon­se­guir la dis­tinció de Mes­tre Arros­se­jaire.

20 d'agost. A la confraria de pescadors, a les 16 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.