Societat

societat

Un ripollès busca la seva “germana robada”

Daniel Pastor sospita que la nena va ser robada després de néixer a Girona

Rosa Pastor Costa no és morta. És una nena robada l'any 1942 i donada en adopció. Totes dues coses les sospita el seu germà Daniel, qui amb 65 anys i arran de les contradiccions i irregularitats dels documents que ha anat trobant de la Rosa, ha sospitat que no és morta, com li havia dit sempre la seva mare, Soledad Costa. Segons ell, la seva mare va tenir un final d'embaràs difícil i la van fer anar a parir a l'antic hospital Santa Caterina de Girona. Li van dir que la nena havia nascut morta i, tot i insistir-hi, una monja no la hi va deixar veure, dient-li que ja estava enterrada i que ells s'ocuparien de tots els tràmits.

Daniel Pastor, que diu que només el mou la voluntat de trobar la seva germana, sospita que la nena no era morta i que va passar de l'hospital a l'hospici Nostra Senyora de la Misericòrdia, que era al davant. Pastor diu que hi ha contradiccions en les dates de la partida de naixement, del certificat de bateig –es va celebrar una setmana després del naixement a Santa Susanna del Mercadal–, i no consta en el llibre d'exhumacions del cementiri de Girona com altres nadons, etc. Aquest ripollès s'ha fet soci de l'Associació estatal d'Afectats per Adopcions Irregulars per tenir el suport que necessita per trobar la Rosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.