Societat

Villalonga commemorarà el 400 aniversari de la Carta Pobla

El Consistori està preparant actes històrics i culturals que es desenvoluparan al llarg del 2012

L'Ajuntament de Villalonga està treballant en l'organització de tota una sèrie d'actes per a commemorar el 400 aniversari de la seua Carta de Repoblament. El 26 de gener de l'any 1612 s'atorgava aquest document que concedia a cristians vells, terres i cases que havien quedat despoblades com a conseqüència del Decret d'Expulsió. Les activitats per a la celebració es duran a terme al llarg del 2012 i s'iniciaran el 28 de gener amb una conferència sobre la història del poble, que realitzarà l'historiador Abel Soler i Molina.

Encara que el programa d'activitats no està tancat, i que el pressupost amb què es compta és “més bé escàs”, es pretén involucrar a les associacions culturals com el grup de teatre per fer una representació teatralitzada de la IIª Germania a Vilallonga, així com a l'Agrupació Musical o les ames de casa o d'altres associacions culturals i esportives.

Aquesta commemoració, que arreplegarà seminaris, debats, festivals, concursos, publicacions i exposicions, vol fer partícips a persones i veïns del poble i la comarca. A més, des de l'Ajuntament volen que servisca per donar a conéixer el poble, el seu patrimoni històric i natural, perquè siga un motiu de cohesió i de participació de la resta d'institucions públiques i privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.