Societat

La contraportada

Escabetx de Ryanair

El programa ‘A 4 mans', que organitza l'empresa Prodal, convida l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Pere Massana en la primera jornada

Mirant aquesta foto de l'aula gastronòmica Apricus, organitzada per Prodal (Palol de Revardit), més d'un diria que hi sobra gent, en aquesta cuina. N'hi ha un que està preparant plats i la resta, fent-la petar. Però val a dir que un dels que està xerrant és l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha tingut unes negociacions molt dures perquè Ryanair es quedi a Girona, i segurament es mereix un descans. Els temes de conversa de l'aula són la tonyina i els seus perills, el bacallà, com es pot saber si el fetge d'ànec és de primera o de tercera i si cal o no passar aigua freda per la pasta acabada de coure, entre altres.

El xef del restaurant Massana de Girona, Pere Massana, actua de xef, però també exerceix de periodista per preguntar a Puigdemont sobre l'acord amb Ryanair i com dinamitzarà tot plegat la demarcació de Girona. I aquí és on Puigdemont es deixa anar (i no pas amb els ganivets) per explicar que han estat negociacions tenses i que se'ls havia acusat d'inoperància, però perquè ho portaven amb discreció, i mentre ell es dirigeix a la trentena dels assistents a l'aula d'A 4 mans –que és el nom de l'espai que s'emetrà per Televisió de Girona–, la cuina passa a ser més aviat cosa de dues mans (les d'en Sito, del restaurant Nu, que va fent amb els gerds i altres ingredients que desconec) i tres veus: l'alcalde, el xef i el gerent de Prodal, Jordi Trilla. En l'hora i mitja que s'ha estat a l'aula, Puigdemont ha abocat ceba a la cassola, ha trinxat una mica de salmó i ha posat caviar sobre el tàrtar de salmó. Amb l'escabetx se li acut un símil: Girona està feta de molts ingredients, com l'escabetx, que gràcies a Ryanair podrà tastar més gent. Després l'alcalde ha hagut de marxar i la cosa passa a ser una cuina a sis mans. L'alcalde s'ha quedat sense tastar el foie, l'enfilat de bacallà amb vinagreta de gerds i altres exquisideses que hem anat degustant, tot plegat amb un bon vi blanc. A cada tastet cantaria lloances dels plats, però callo, perquè els del meu costat no diuen ni piu i em penso que se'm notarà que m'alimento de precuinats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge

Estudiants d’FP ideen la campanya publicitària de les festes dels barris

L'Hospitalet de Llobregat
Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

Seu d’Urgell
Medi Ambient

Prova pilot al Port Olímpic per fomentar la biodiversitat del fons marí

Barcelona
societat

El govern atorga 650.000 euros a La Bressola per promoure el català a la Catalunya del Nord

barcelona
laboral

Denuncien Llansà SA a Inspecció de Treball per vulnerar el dret a la vaga

llançà
URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

SANTA SUSANNA

Cafès Cornellà i Zoetis guanyen els IV premis Josep Pallach

palafrugell