Societat

La reivindicació arriba al Carnestoltes de l'EPA de Torrent

El Centre de Formació de Persones Adultes ha fet el pregó d'una activitat que enguany tindrà un marcat caràcter de protesta

El professorat i l'alumnat del Centre de Formació de Persones Adultes de Torrent, ha realitzat el pregó de Carnestoltes més reivindicatiu dels darrers 25 anys i en un ambient festiu i de protesta pel clima de retallades existents en el sector de l'escola pública en general.

La placeta de Sant Pasqual, ha estat el lloc de concentració en que s'ha fet el tret de sortida d'aquesta activitat que sempre s'ha caracteritzat pel seu sentit lúdic i participatiu, però que enguany, l'assemblea de l'alumnat i el professorat, han volgut donar-li un caràcter més acord amb la realitat de retallades en que s'hi viu.

Així doncs, el Centre d'Adults de Torrent ha decidit seguir la tesi de la Federació Escola Valenciana de no suprimir les activitats extraescolars, però també ha acordat donar-li un sentit reivindicatiu a aquesta manifestació lúdica, que té un arrelament històric i pedagògic de fa anys.

Durant la propera setmana, l'alumnat i el professorat del centre han de seguir els manaments del Carnestoltes d'enguany i és així com, dilluns hom portarà unes ulleres de sol per evitar l'efecte de les retallades de l'escola pública, el dimarts es portarà un capell per a protegir-se de la que ha de caure i el dimecres proper, s'hi acudirà a classe amb cartells reivindicatius. El dijous dia 16 de febrer, l'alumnat portarà penjat tots els manaments d'enguany i es deixarà per a divendres, la corrua festiva i reivindicativa prevista.

Més lluny

Pere Rossell

L'Escola d'Adults de Torrent, ha estat cabdal per a la recuperació del Carnestoltes a aquesta localitat del vessant Sud de la comarca de l'Horta. Des de fa més de vint anys que s'hi celebra i la participació de l'alumnat sempre ha estat multitudinària. Enguany, la situació de crisi en que viu la població en el seu conjunt, anunciava una hipotètica baixada de nivell, però s'ha de dir que l'acord assembleari pres per professorat i alumnat del centre en donar-li ungir reivindicatiu, ha encés la metxa de la participació i se sap que divendres proper, la corrua pels principals carrers de la vila, agruparà associacions, grups i entitats civils que fins ara no havien participat en aquesta activitat, pel fet que enguany ha prés un caràcter reivindicatiu. Més lluny, malgrat la manca d'animació dels Dimonis de Massalfassar, de les retallades aplicades per la municipalitat i de l'inexistència de l'envelat i del lloc previst per sopar, s'espera una gran participació que portarà el Carnestoltes, molt més lluny encara. Tan lluny com per arribar a portar “els xoriços a l'infern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.