Societat

El PSC insinua que el govern paga el deute dels ajuntaments segons el seu color polític

Manuel Bustos reclama més transparència a l'hora d'abonar aquests diners per evitar sospites de favoritisme

Retreu a la Generalitat que signés un conveni per pagar en funció del deute reconegut i ara parli d'ordres de pagament

El secretari de Política Municipal del PSC i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, ha insinuat que el govern podria afavorir determinats ajuntaments segons el seu “color polític” a l'hora de pagar el seu deute amb els municipis.

“Volem treure'ns aquest mal pensament, que les ordres de pagament s'han donat de manera subjectiva i aleatòria segons el partit que governa en cada ajuntament. Per això demanem al govern que acabi amb aquesta opacitat i publiqui tota la informació”, ha explicat Bustos en roda de premsa.

Les reclamacions de l'alcalde de Sabadell es produeixen un dia després que la Generalitat signés un conveni amb les entitats municipalistes i les diputacions pel qual aquestes últimes aporten 211 milions d'euros perquè el govern sufragui part del deute que té amb els ajuntaments.

Bustos s'ha mostrat “sorprès” en conèixer aquest mateix matí, en una comissió informativa de la Diputació de Barcelona, que, “al contrari del que es va signar ahir”, la Generalitat no abonarà el deute que reconeix a cada Ajuntament, com estipula el conveni signat, sinó la quantitat establerta en unes “ordres de pagament anteriors” de menor import.

Per aquest motiu ha demanat transparència a l'hora de pagar els ens locals i ha reclamat al govern que faci públiques totes les dades referents al deute que té amb els ajuntaments per acabar amb les sospites sobre possibles favoritismes.

Tot i que ha evitat assenyalar cap municipi, el dirigent socialista ha assenyalat que “hi ha variacions clarament dubtoses”, pel que ha emplaçat la Generalitat a detallar què paga a cada municipi per evitar més desconfiança.

El socialista també ha criticat que siguin les diputacions, que gestionen recursos dels ajuntaments, els que hagin d'avançar els 211 milions del deute, i ha recordat que aquests ens es deuen al món local, i no a la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona