Societat

Revifa el foc a la Ribagorça i es declara un altre incendi a la Ribera de Montardit

El vent ha fet avançar les flames en direcció sud i ja es troba a la carena fronterera amb Catalunya, a només dos quilòmetres de Vilaller

El nou incendi a les terres lleidatanes és el cinquè que es declara a la zona aquesta primera setmana de març

No hi ha treva. El perill dels incendis continua actiu. Mentre les flames que cremen a la Ribagorça, a la Franja de Ponent, s'han revifat a causa del vent, s'ha declarat un altre incendi a la Ribera de Montardit, a Sort, que ja estaria sota control.

Així, cap a un quart de cinc de la tarda, s'ha declarat un altre foc a les terres de Lleida. Les flames cremen una zona de vegetació a la Ribera de Montardit, a Sort. A la zona hi treballen en aquests moments quatre mitjans aeris i set equips terrestres dels bombers que, gràcies a la ràpida intervenció, ja han aconseguit encerclar les flames. És el cinquè incendi a les terres lleidatanes que es declara aquesta primera setmana de març.

A més, aquest diumenge, els Bombers de la Generalitat de Catalunya s'han sumat als efectius aragonesos per fer front a l'incendi que afecta des d'aquest dissabte la Ribagorça aragonesa. Aquesta tarda, quatre dotacions terrestres dels Bombers es troben al lloc, així com el cap de guàrdia que farà una valoració de la situació. També quatre avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat, juntament amb un helicòpter Kamov que ha estat cedit pel ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient treballen a la zona de l'incendi.

L'alcalde d'aquest municipi fronterer ha explicat que el vent “dificulta les feines d'apagada del foc”, que ja ha entrat en terme municipal de Vilaller. Piqué calcula que “en línia recta” el foc està situat a uns dos quilòmetres dels habitatges, ara bé, l'alcalde també ha precisat que “entremig” hi ha muntanyes i turons que mantenen les flames “distants”.

El foc, que s'hauria calmat per les zones de Montanui, Forcat i Estet però que hauria empitjorat per la vessant nord-oest de Vilaller i Seu (Osca), avança cap al sud en aquesta zona perquè bufa vent “del nord”. Tot i que la situació “és crítica”, l'alcalde no creu que s'hagi de desallotjar població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC