Societat

BAIX EBRE

La crisi farà reduir el nombre de correbous a l'Ebre

El govern autoritzarà Aldover a organitzar actes taurins aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de Sant Jordi

El reglament que regularà els espectacles encara no s'ha aprovat

La temporada de correbous començarà enguany una setmana abans del que és habitual a les Terres de l'Ebre. Aldover serà el primer municipi que celebrarà actes taurins i ho farà aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de Sant Jordi. Tot i que fa cinquanta anys que Aldover no fa bous per Sant Jordi, ho podrà tornar a fer apel·lant a la tradicionalitat. Segons ha explicat el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en declaracions a l'ACN, demà divendres signarà l'autorització que els permetrà recuperar els correbous per Sant Jordi. “L'Ajuntament ha presentat informes i declaracions jurades d'entitats i gent representativa del municipi, com també fotografies que confirmen la celebració de bous a l'abril”, ha dit Pallarès.

Aldover s'afegeix, així, a la llista de municipis que han aconseguit celebrar actes amb bous en dates diferents de les habituals després de l'aprovació de la llei dels correbous. Amb tot, l'ampliació del calendari d'actes taurins no suposarà un increment del nombre d'espectacles. La crisi econòmica fa que els ajuntaments redueixen el nombre de correbous durant les festes majors. De fet, Amposta, un dels municipis amb més tradició, ja ha anunciat que reduirà a dos els dies que celebraran actes amb bous. A Aldover es faran menys actes durant les festes.

La temporada comença sense l'aprovació del reglament que regularà l'aplicació de la llei dels correbous. Segons fonts del govern, el document es podria aprovar en quinze dies i iniciar la seva exposició pública durant un mes, període de temps en què es podran presentar al·legacions. La participació de menors en els bous embolats i capllaçats i el fet que el reglament no determine quant temps és necessari per justificar la tradicionalitat són els aspectes més polèmics.

LA DATA

21.04.12
Inici de la temporada
de correbous a les Terres de l'Ebre; els primers actes seran a Aldover (per Sant Jordi).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona