Escapades

Pedalant del Pirineu al mar

Una ruta cobreix en tres etapes el curs del riu Llobregat de Castellar de n'Hug fins al Prat i permet descobrir-ne els racons

Conèixer un bon tros de Catalunya, de muntanya a mar, resseguint els 180 quilòmetres que té el curs del riu Llobregat. Això és el que proposa una nova ruta cicloturística a través de les comarques del Berguedà, el Bages i el Baix Llobregat, impulsada per la cooperativa d'iniciativa social Manresana de Serveis amb Bicicleta SCCL (MBICI). Es tracta d'un recorregut que es cobreix en tres etapes i està concebut de manera que els participants només s'han de preocupar de pedalar i gaudir del paisatge canviant que el Llobregat ofereix en els diferents trams. Els organitzadors s'encarreguen de concertar tots els serveis necessaris: el desplaçament en autocar fins al punt de partida, els àpats, l'allotjament, el guiatge i les entrades als centres que es visiten durant el recorregut.

El Llobregat s'ha estrenat com a fil conductor d'un itinerari que encara no està condicionat en la seva totalitat com a via de passeig per a vianants i bicicletes. Tot i això, té prou al·licients paisatgístics, naturals i arquitectònics per visitar-lo de cap a cap. La falta de continuïtat dels itineraris senyalitzats per a bicicletes s'ha compensat amb el guiatge dels experts de MBICI, que han dissenyat la ruta a través de la informació cedida pels municipis i d'altres fonts, que han servit per elaborar el guió d'explicacions. El coneixement dels camins de cada costat del riu els ha permès fer un itinerari adreçat a un públic no esportiu i amb curiositat per conèixer l'entorn.

L'objectiu de la ruta és passar per una trentena de municipis banyats per les aigües del Llobregat des de Castellar de n'Hug fins al Prat de Llobregat. El punt de trobada és Manresa, la seu de MBICI. Des d'allà els participants i les seves bicicletes surten en autocar fins a Castellar de n'Hug, punt de partida de l'itinerari. La iniciativa, amb la complicitat de les administracions públiques que tenen responsabilitats en aquest territori, segueix camins de fàcil accés en bicicleta i d'interès paisatgístic, i s'atura en diferents punts per fer visites turístiques. D'aquesta manera es pot aprofundir en el coneixement d'un territori, l'entorn del Llobregat, que concentra punts d'interès i elements patrimonials que ajuden a entendre la història, la cultura, la natura i l'activitat productiva de Catalunya.

Visites turístiques

Els organitzadors han elaborat un inventari que aplega 38 municipis, 25 elements d'interès natural (aiguamolls, miradors d'aus, aiguabarrejos, rescloses, embassaments i muntanyes) i 62 elements d'interès arquitectònic (52 corresponen a colònies industrials però també hi ha esglésies, ponts i torres). Cada un d'aquests conceptes s'explica durant el guiatge de l'excursió. Durant les etapes de les properes sortides es faran parades a l'exposició sobre el carrilet que hi ha a la Pobla de Lillet i una visita guiada a la torre de l'amo de la colònia tèxtil de Viladomiu Nou, a Guardiola de Berguedà.

Els guies també informaran amb detall de les alternatives de camins en cada tram del recorregut. La ruta permet introduir algunes modificacions en funció de les necessitats i preferències dels participants. El recorregut es pot fer amb la bicicleta pròpia i hi ha també l'opció de llogar-ne una a la cooperativa que organitza la ruta.

DADES D'INTERÈS

Organització. Manresana de Serveis amb Bicicleta SCCL
Properes sortides. 30 de juny i 1 i 2 de juliol; i, 8, 9 i 10 de setembre
Preu opció completa. 140 euros. Inclou els tres dies de ruta, autocar des de Manresa a Castellar de n'Hug, guiatge, allotjaments, àpats i entrades a centres de visita
Preu opció dos dies. 100 euros. Els participants que només disposin de dos dies tenen l'opció de finalitzar el recorregut a Manresa. El preu inclou el mateix que l'opció anterior descomptant l'últim allotjament i àpats corresponents
Inscripcions. Per correu electrònic a: [email protected], o bé per telèfon trucant al 93 8725828 o al 630 097 281
Més informació. www.mbici.cat

FITXA DE LA RUTA

Primera etapa. De Castellar de n'Hug a Berga
Segona etapa. De Berga a Manresa
Tercera etapa. De Manresa al Prat de Llobregat
Distància. 212,4 quilòmetres
Nivell. La ruta no té un enfocament esportiu, però cal una condició física mínima


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona