Societat

Mor un agent rural en un foc a Castellar del Vallès

Tenia 39 anys i va patir una aturada cardíaca

L'incendi forestal de Sant Feliu Sasserra, al Bages, crema més de 350 hectàrees i s'evacuen habitatges

Un membre de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) El Roure, de 39 anys i veí d'Ullastrell, va morir ahir d'una aturada cardíaca, després que s'hagués controlat un incendi a Castellar del Vallès (Vallès Occidental).

Segons el cos de Bombers de la Generalitat, l'agent va ser evacuat en helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell en trobar-se malament en acabar la seva col·laboració en l'extinció del foc, tres hores després que s'iniciés, a dos quarts de quatre de la tarda. Abans, va ser atès a peu del terreny per un metge i pel servei d'emergències mèdiques desplaçats a la zona, com a prevenció, però va morir en el trasllat a l'hospital. El Departament d'Agricultura i Medi Natural va expressar ahir en un comunicat el condol del govern de Catalunya a la família del voluntari.

Els bombers van donar per controlat, a dos quarts de nou del vespre, l'incendi de Castellar del Vallès, que va cremar unes tres hectàrees de vegetació d'una zona situada a prop de la urbanització de Can Font i de la zona coneguda com Turó del Llop.

D'altra banda, una vintena de dotacions aèries i una seixantena de mitjans terrestres dels bombers i cap a 200 agents forestals treballaven en el foc que a última hora d'ahir ja havia cremat 350 hectàrees de massa forestal a Sant Feliu Sasserra. El foc, que va començar cap a les cinc de la tarda, va obligar a confinar per precaució els habitants d'aquest municipi del Bages i a evacuar diverses masies i habitatges. També es van tallar les carreteres B-431 i B-433, al mateix terme municipal. Al llarg de la tarda, l'incendi es va desplaçar cap a Prats de Lluçanès. Cap a mitjanit, la zona que preocupava els efectius que treballen en les tasques d'extinció se centrava al terme municipal de Gironella. Segons el conseller Puig, “el foc podria entrar en fase de control divendres al matí [avui per al lector] si les condicions meteorològiques no canvien de manera significativa”.

Aquest és el segon incendi a la zona en nou dies després que un foc agrícola i forestal arrasés 4,2 hectàrees el 10 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA