Societat

Controlats els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

Una desena de persones han estat desallotjades d'una casa de colònies i un masia i s'han hagut de tallar la carretera GI-553

El foc de Sant Feliu Sasserra continua actiu i ja ha cremat 360 Ha

El Bombers de la Generalitat han informat aquesta vespre que els dos incendis que declarats aquest divendres Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera ja han entrat en fase de control. El foc que crema des d'ahir a Sant Feliu de Sasserra continua actiu i ja ha cremat unes 360 hectàrees.

Els Bombers han aconseguit estabilitzar el perímetre de l'incendi que afecta Grions, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. Una trentena de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris han treballat aquesta tarda per aturar el cap del foc a un pista forestal i evitar així que es propagués pel fons del barranc de Noalard. Les flames han calcinat unes 8 hectàrees.

Una desena de patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques i efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d'altres, s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

Com a mesura de precaució, els Mossos han desallotjat sis persones de la casa de colònies Can Vendrell i quatre de la masia Can Cerdanya. El pavelló municipal de Sant Feliu de Buixalleu ha estat habilitat per atendre els evacuats. La policia patrulla per la zona de la urbanització Riuclar per si fos necessari confinar els veïns a causa del fum.

El foc ha obligat a tallar la carretera Gi-553 en tots dos sentits de la marxa entre els quilòmetres 0 i 6, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. La circulació s'ha desviat per les carreteres Gi-552 i C-35.

Pila de llenya

D'altra banda, pocs minuts després de les cinc de la tarda s'ha declarat un altre incendi de vegetació forestal al terme municipal de Llagostera, al costat del quilòmetre 3,5 de la carretera GiV-6821.

El foc ha cremat una pila de llenya i s'ha estès a la massa forestal. Després de pujar un turonet, ha perdut intensitat en baixar-lo i ja no avança. Segons les primeres estimacions, les flames foc haurien cremat unes dues hectàrees. Tres mitjans aeris i una dotzena de dotacions terrestres han treballat en les tasques d'extinció del foc.

360 Ha cremades a Sant Feliu Sasserra

Per altra banda, l'incendi que es va declarar el dijous a Sant Feliu Sasserra continua actiu, tot i que la seva evolució és positiva. El foc ja ha cremat unes 360 hectàrees, segons les primeres estimacions del Cos d'Agents Rurals. D'aquestes, el 65% correspon a vegetació forestal (pinassa, roure i alzina), i el 35% a conreus (principalment, blat i ordi). Els termes municipals més afectats per aquest foc són Sant Feliu Sasserra (Bages) i Oristà (Osona) i, amb menys afectació, Olost i Prats de Lluçanès (Osona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS