Societat

La sensació de calor intensa durarà fins dissabte

La temperatura baixarà avui un o dos graus

El Prepirineu i l'interior van tornar a superar ahir els 40 graus

Les temperatures començaran a baixar un o dos graus avui, però la sensació de forta calor, que es va instal·lar dijous passat, durarà fins dissabte. Les que començaran a afluixar són les anomenades nits tropicals, que han complicat les hores de son a molts ciutadans, amb sufocants mínimes nocturnes per sobre dels 25 ºC en molts municipis de l'interior, com els 27,7 ºC que es van registrar la passada matinada a Margalef (Priorat) i els 26,9 ºC de Barcelona ciutat.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que on hi ha més probabilitats de calorada forta és a les comarques de Lleida, tot i que les mesures de vigilància en qüestió de salut per a les persones més vulnerables continuen vigents a tot el país, així com les preventives per l'alt risc d'incendi. Onze massissos i altres espais naturals continuen tancats per evitar focs.

Els bombers van actuar ahir en diversos petits focs, el més important dels quals es va declarar a Subirats (Alt Penedès), on es van cremar una hectàrea de matolls i una petita superfície arbrada. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès des de dijous passat 110 persones per patologies relacionades amb l'onada de calor.

Rècord a la Vall d'en Bas

Les màximes d'ahir es van tornar a produir al Prepirineu lleidatà, Organyà (Alt Urgell), amb 40,9 ºC, i a punts de l'interior com ara Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà), amb 40,5 ºC, i Artés (Bages), amb 40,1 ºC. A la Vall d'en Bas (Garrotxa) es va arribar als 38,2 ºC, el valor màxim des de l'any 2000, en què es van començar a controlar les temperatures.

Protecció Civil va advertir ahir que a Agullana (Alt Empordà) es va superar el llindar d'ozó troposfèric i es va recomanar a gent gran, infants i malalts evitar fer esforços a l'aire lliure.

Proveïment d'aigua amb cisternes a la Segarra

 El Consell Comarcal de la Segarra ha començat aquesta setmana a contractar camions cisterna per al proveïment d'aigua a diversos pobles de la zona alta del territori. Concretament, desenes de camions ja han omplert dipòsits a Talavera, Plans de Sió i Ribera d'Ondara. El subministrament va destinat sobretot a granges i es deu al fet que pous i aqüífers de la zona estan buits a causa de la sequera i la falta d'un bon abastament a la zona.

Cada estiu aquests pobles de l'Alta Segarra es veuen obligats a comprar l'aigua, i des de fa anys reclamen un proveïment nou que els solucioni aquestes mancances. El projecte de captació del canal Segarra-Garrigues està pendent d'adjudicació, però la crisi ha reduït i ha aturat moltes de les inversions previstes. Ara s'abasteixen en part del canal d'Urgell i els pous, però és insuficient, i en períodes de sequera, augment de població a l'estiu i campanya de regadiu, encara més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell