Societat

Olot és el melic del pessebrisme català

Acull la Biennal del Pessebre Català, amb diorames de totes les associacions del país

Temps era temps, quan tothom es tenia confiança, a Olot, hi havia el costum de deixar entrar tothom qui volia a casa a veure el pessebre. Es ficava un fanalet a fora símbol que hi havia pessebre i tothom hi era benvingut.

Olot sempre ha estat un centre pessebrístic de primer ordre. Per això, aquest any, la Federació Catalana de Pessebristes l'ha escollit com a seu, de la biennal, coincidint amb el 150è aniversari de la constitució de la primera associació al país.

L'edifici de l'Hospici serà la seu central de la mostra i de la biennal. De l'oferta, destaquen una exposició de figures de pessebre de Ramon Amadeu amb la col·laboració del MNAC, el Museu d'Història de Barcelona i el Museu Episcopal de Vic i dues exposicions d'homenatge a l'escultor Joan Ferrer i a l'artista Lluís Carbonell. A part, l'Ajuntament de Barcelona cedeix figures monumentals originals del taller de l'Art Cristià i hi ha un ampli programa d'actes complementaris. Cal destacar també la interpretació que fan del pessebre els alumnes de l'Escola d'Art als claustres del Carme. A Olot, també hi ha pessebres a l'ermita de Sant Ferriol. L'associació de veïns ha homenatjat el pessebrista Mateu Lucas.

A la resta de les comarques gironines, hi ha molts espais on es poden veure pessebres, sovint lligats a les associacions de pessebristes. N'hi ha a Girona, al Baix Empordà, a Banyoles i a Sant Hilari Sacalm. Els pessebres del monestir de Solius són molt populars i visitar-los és tota una tradició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.