Societat

Barcelona recull una engruna de la grossa

Una administració de la Verneda ven una sèrie del 76058 i reparteix 4 milions

Els pocs premiats no es deixen veure

Va ser només un esquitx, un petit bri de fortuna tenint en compte la torrentada de milions que pot arribar a repartir la grossa, però tot i això l'alegria es va desfermar, i a estones desbocar, ahir al matí davant de l'administració de loteria 115 de Barcelona. Situat a la rambla Prim, en un barri de perfil obrer accentuat com és la Verneda, l'establiment va vendre tota una sèrie del primer premi de la loteria de Nadal. En total quatre milions d'euros repartits en deu dècims del 76058, que, com explicava el responsable de l'administració, Antonio Espar, van ser despatxats íntegrament per finestreta. Sobre els afortunats, cap pista. Ara bé, ell mateix reconeixia que tenint en compte el perfil de clients que té el negoci, forçosament han de ser veïns i comerciants de la zona. Es tracta del primer premi de certa envergadura que reparteixen en els 25 anys que fa que regenten l'establiment.

Seguint fil per randa la litúrgia ja sacralitzada en aquesta mena de sortejos, el cava va començar a córrer tan bon punt es va confirmar la bona nova. La concentració de curiosos, inquilins del barri i periodistes va arribar a ser angoixant, cadascun d'ells moguts i actuant per impulsos sovint dispars. El dels veïns era compartir uns moments de complaença col·lectiva en un territori que viu en primera persona les fiblades de la crisi. “Aquí hi ha molta gent que s'ha quedat a l'atur i cada cop hi ha més desnonaments”, reflexionava una veïna. La sort, ni que sigui en forma d'encenall, forçosament sempre és benvinguda.

Les càmeres, micròfons i plomes dels informadors, però, tenien un objectiu més peremptori: trobar un agraciat. Malgrat que les mostres de fervor i exaltació popular, regades amb tota classe de destil·lats, van ser constants, cap dels protagonistes va voler admetre aquesta condició. Al Bar Bodega Granada, un d'aquells locals de barri situat al costat de l'administració que encara manté l'essència tavernària, més d'un client jugava a l'ambigüitat amb els periodistes sobre si ell era un dels afortunats. Quan se'ls demanava, però, que mostressin el dècim premiat, feien l'orni. “Apa que si els hagués tocat la rifa de debò estarien tan relaxats...!”, comentava algú, en to burleta. A la Verneda, ahir, l'alegria dels triomfadors es va viure en la intimitat.

LA FRASE

M'ha fet molta il·lusió donar aquest primer premi, ja que el barri de la Verneda necessita alegries
Antonio Espar
responsable de l'administració de loteria 115 de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L'Ajuntament vol mobilitzar 200 pisos buits per destinar-los a lloguer assequible

platja d’aro
URBANISME

La plataforma de la platja del Miracle s’enderrocarà el primer semestre del 2025

Tarragona

Unes 600 persones celebren la Diada de la Gent Gran

girona

Dotze milions per “rellançar” l’emblemàtic Eix Macià de Sabadell

Sabadell
sanitat

El Govern aprova crear un registre d’objectors de consciència per practicar avortaments

barcelona

Col·lapse diari de camions que omplen el dipòsit en una benzinera

saus, camallera i llampaies
societat

Concurs a Barcelona per transformar 17 parets mitgeres als deu districtes

barcelona
societat

Trens dignes exigeix informació sobre les obres de canvi d’ample de via

Tortosa

Renoven l’enllumenat del carrer Tapis amb 21 nous punts de llum LED

FIGUERES