Societat

METEOROLOGIA

Nevada suau en una desena de municipis del Gironès

Els alcaldes dels pobles afectats destaquen la falta d'incidències

Les volves van caure poc abans de les cinc de la tarda i no van agafar

Una desena de municipis de la comarca del Gironès van ser testimonis ahir a la tarda d'una breu i suau nevada que va enfarinar el terra i teulades, però que no va afectar ni el trànsit ni les activitats de la gent.

Entre les quatre i les cinc de la tarda, va nevar, entre altres poblacions, a Girona –com a mínim al barri de Palau i al sector de l'Avellaneda–, Fornells de la Selva, Quart i Vilablareix. No hi va haver incidències pel fenomen de la nevada, segons van comentar els alcaldes.

A Fornells de la Selva, la nevada va durar més de mitja hora, segons va assenyalar l'alcalde, Mateu Parera-Nieto (CiU). Les zones verdes a prop de l'estació i el sostre dels cotxes van canviar durant una estona de color a causa de la neu, però el temps no va dificultar que els nens sortissin amb normalitat de l'escola, a dos quarts de cinc de la tarda. “No hi ha hagut cap problema”, va explicar Parera-Nieto.

A Cassà de la Selva i a Llagostera, va caure aiguaneu pels volts de les cinc de la tarda. Les volves blanques van ser testimonials i no van permetre, per exemple, que els més joves poguessin fer els habituals ninots de neu ni provocaran, en principi, que avui s'hagin de suspendre algunes classes.

Va passar si fa no fa el mateix a Llambilles i a Sant Andreu Salou, on va caure aiguaneu cap a les cinc de la tarda, i a Aiguaviva i Quart, segons van confirmar les autoritats locals. L'alcalde de Campllong, Lluís Freixas (CiU), va explicar que havia estat mitja hora nevant, però que la neu no havia agafat. Freixas esperava que el temps no s'asserenés durant la nit, cosa que podria provocar l'aparició de gel a la calçada. Al Gironès, la majoria de municipis estan poc per sobre del nivell del mar –Girona és a 76 metres.

LA XIFRA

76
metres
sobre del nivell del mar és l'altitud de Girona, on ahir va nevar. Fornells és a 102 metres sobre el nivell del mar.

LA FRASE

Ha nevat una mitja hora, i s'ha notat en les zones verdes i els cotxes, però no hi ha hagut incidències
Mateu Parera-Nieto
ALCALDE DE FORNELLS DE LA SELVA

El centre La Sopa atén més persones sense sostre

Les baixes temperatures han portat més sense sostre al centre d'acollida La Sop a de Girona en busca de refugi. La directora del centre, Rosa Angelats, va explicar ahir que durant el cap de setmana havien atès cinc persones més del que és habitual. I que a pesar d'haver-se desactivat el pla Neucat, el centre ofereix aquests dies llits i aliments a les persones que ho necessiten. La major part de les persones que acudeixen a La Sopa per la baixada de temperatures ho fan per mediació de la Policia Municipal o dels voluntaris de Creu Roja. Per la seva part, un equip de catorze persones de la Creu Roja Girona –deu voluntaris i quatre tècnics– han dut a terme, des de divendres a la nit i fins la matinada de dilluns, un total de 92 actuacions, entre les quals destaca l'atenció a cinc sense sostre i una vintena d'atencions a domicili de gent gran. Entre les persones ateses s'han repartit mantes i/o begudes calentes.

N.A. / M.S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.