Societat

L'hora de la NFC

La GSMA s'alia amb Sony, La Caixa, Visa i Telefónica per impulsar la comunicació de camps propers durant el congrés

Milers de visitants utilitzen el mòbil per entrar-hi o pagar

Barcelonaja disposa de 16.000 datàfons i un miler de taxis preparats per pagar amb el mòbil

Mentre que hi ha tecnologies que adopten de manera ràpida i uniforme la majoria de fabricants, d'altres semblen no tenir gaire sort, i, tot i oferir avantatges notables, no generen tant entusiasme. Entre les primeres hi ha, per exemple, la LTE, que ja està present en qualsevol telèfon intel·ligent amb unes mínimes pretensions. A l'altra banda s'hi situa la comunicació de camp proper NFC (near field communication), un sistema sense fil per compartir informació o intercanviar dades entre dos aparells en distàncies molt properes (tant, que sovint acaba en contacte). Es va crear fa uns deu anys, però la GSMA ha mirat de donar-li l'empenta definitiva durant aquest Congrés Mundial del Mòbil.

Un dels principals usos que pot tenir en un futur, segons espera la indústria, és impulsar definitivament el pagament amb el mòbil. La teoria deia que, amb la vinculació de la targeta SIM d'un telèfon NFC a una targeta de crèdit, pagar en un comerç passava a ser tan fàcil com obrir una aplicació i acostar el mòbil al datàfon. Durant aquests dies, uns 3.000 visitants del congrés han rebut un telèfon de Sony que integra una aplicació de moneder electrònic desenvolupada per Telefónica. Gràcies a la col·laboració de La Caixa i Visa, aquests congressistes seleccionats han pogut comprovar que aquella teoria és ja una realitat.

Dins del recinte de la Fira de Barcelona a Gran Via, els nombrosos punts de restauració estaven preparats per al pagament amb aquest sistema. A més, diferents panells informatius permetien accedir a tota mena d'informació relacionada amb el CMM, per exemple per descarregar-se l'agenda d'actes del dia o localitzar el lavabo més proper. Un cop més, només calia acostar-hi el telèfon. Per primer cop, l'accés al recinte també es podia fer mitjançant el telèfon i una aplicació. A més, diversos estands de la fira mostraven les possibilitats dels xips NFC, que permeten obrir portes i localitzar objectes perduts.

Un cop tancades les portes de la fira, però, l'experiència continuava. Barcelona disposa de 16.000 datàfons preparats per fer aquesta mena de pagaments a botigues, centres comercials i museus. A més, un miler de taxis també poden cobrar amb aquesta tecnologia. Els congressistes tenien una aplicació de descomptes amb ofertes per comprar a diferents botigues. A la llista d'establiments adherits hi figuraven les principals botigues de luxe de la ciutat, un fet que demostra el perfil dels visitants.

Vista la comoditat i la facilitat que representa (sempre que no s'acabi la bateria, és clar), sembla evident que el pagament pel mòbil és a la cantonada. La qüestió és si la NFC acabarà esdevenint un estàndard (Apple, per exemple, no l'adopta) i si els diferents tipus de moneders electrònics (Samsung en va presentar un ahir) no faran parar bojos els usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’acampada de la UB es mantindrà el 12-M si el rectorat no respon

Barcelona
infraestructures

Adjudicades les obres d’una nova via ciclista al corredor de la C-66

celrà
ARBÚCIES

Salut deixarà el municipi sense base SEM i ambulància a partir del 2025

ARBÚCIES
Salut

El nou edifici principal de l’Hospital Joan XXIII es començarà a construir a finals d’any

Tarragona

Viladecavalls i Terrassa estaran units per un carril bici i de vianants el 2025

VILADECAVALLS

Caganer.com s’expandeix amb l’obertura d’una botiga al centre de Bilbao

torroella de Montgrí
societat

Sabadell reomplirà el llac del Parc Catalunya

Sabadell
salut

Catalunya, la tercera comunitat amb més trucades al 024, l’atenció a la conducta suïcida

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona tindrà 47 destinacions aquest estiu

VILOBÍ D’ONYAR