Societat

La Generalitat descarta expropiar pisos als bancs

Sala indica que a Barcelona ciutat més del 85% dels desnonaments és per impagament del lloguer

El president de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Carles Sala, descarta que el govern segueixi els passos de la Junta d'Andalusia, que ha aprovat un decret llei per expropiar temporalment a les entitats financeres l'ús d'habitatges immersos en processos de desnonament. En declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Sala lamenta que la mesura impulsada pel govern andalús “crea unes esperances que després es poden veure frustrades”. “Molt probablement veurem que d'aquí un any no hi haurà pràcticament cap habitatge que s'hagi pogut expropiar”, ha apuntat. “El sistema i la llei d'expropiació de l'Estat espanyol és complexa i llarga en terminis”, ha assenyalat Sala.

Sobre l'anunci del PSOE d'estendre la proposta del govern andalús arreu de l'Estat espanyol i que s'incorpori com a esmena a la ILP de desnonaments, Carles Sala ha valorat que el partit liderat per Alfredo Pérez Rubalcaba sembla que actuï amb “improvisació”. Novament, ha descartat que el govern de CiU apliqui la mesura impulsada pel govern de coalició dels socialistes andalusos i IU. Tanmateix, reconeix que en els darrers anys, les entitats financeres podrien haver comès múltiples abusos en l'àmbit de l'habitatge, com també alguns ciutadans haurien actuat de manera inconscient a l'hora de firmar hipoteques sense estudiar les condicions d'execució.

Pel que fa a les causes de desnonaments a Catalunya, el president de l'Agència de l'Habitatge ha indicat que a llocs com a Barcelona, més del 85% dels casos és per impagament del lloguer i no pas de la hipoteca.

Demanda i oferta d'habitatge

Carles Sala ha assenyalat també en l'entrevista radiofònica que pràcticament la totalitat de la demanda d'habitatge social es concentra en només 70 dels 947 municipis de Catalunya. Sobre aquesta desproporció en l'oberta i la demanda, assegura que si algú fes un sol·licitud a localitats com, per exemple, Calaf, la Pobla de Segur o algun municipi petit de les Terres de l'Ebre “sortiria pràcticament amb el pis sota el braç”, ha sentenciat.

És en aquesta setantena de poblacions –que ja tenen el parc d'habitatges socials esgotat–, on el govern es planteja parlar amb les entitats financeres per disposar de més pisos que en l'actualitat estiguin buits, però en cap cas això significaria una expropiació forçosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar

Portbou suspèn el pagament de factures a Endesa després d’un tall elèctric al municipi

PORTBOU

Llum verda a les connexions de la C-65 amb el futur Hospital Trueta

girona