La Guia Repsol selecciona Morella com un dels pobles amb més encant

La pàgina web Terra també ha triat Morella en la mateixa categoria

Cada dia hi ha més revistes, pàgines web o guies turístiques que parlen de Morella com una ciutat interessant que mereix ser visitada. Fa poc més d'una setmana el portal Terra.es va triar aquest municipi com un dels deu pobles amb més encant del territori espanyol i ara és la Guia Repsol, la més important de l'estat, la que ha inclòs Morella en eixa categoria. La capital dels Ports és l'única localitat que repeteix en les seleccions de les dos guies. Pobles com Baeza, Besalú, Hondarrubia, Ronda o Frías, són els que acompanyen a Morella.

La descripció de la Guia Repsol és molt completa i destaca les característiques, tant de la localitat com de la comarca dels Ports, per diferents seccions. Així, fa un recorregut per la geografia del lloc, destacant la Muntanya de Pereroles, el riu Bergantes o la Tinença de Benifassá, parla de la flora i fauna, de la població, els sectors econòmics o distints paisatges dels que es poden començar rutes.

El següent apartat és el de història i està dividit en distintes etapes. La prehistòria, amb el protagonisme absolut dels descobriments de restes de dinosaures. Un altre dels apartats és el d'arqueologia i antiguitat, on destaquen les pintures rupestres o la Cova del Polvorí. En l'Edat Mitjana, es tracten diversos temes, com l'estada àrab, la conquista de Jaume I o el Compromís de Caspe. El següent apartat és el de l'Edat Moderna, en el que protagonisme s'atorga al general Cabrera i les Guerres Carlines. Finalment, l'edat contemporània esta marcada per la Guerra Civil.

En l'apartat d'art, es destaca que la ciutat va ser declarada en 1965 Conjunt Històric-Artístic, i que ara l'Ajuntament de Morella vol que siga declarada per la UNESCO, Patrimoni de la Humanitat. També es destaquen els monuments que es poden visitar en Morella.

A més, hi ha un apartat en què se citen totes les festes de la localitat i una galeria d'imatges. Finalment, es fa un recorregut per l'artesania i la gastronomia de Morella. Tot això, acompanyat de mapes per a facilitar l'accesibilitat a la localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós