Societat

Una loteria per a cada gust

La nova loteria catalana i un nou sorteig de l'ONCE multipliquen l'oferta de joc dels dies de Nadal

La Generalitat farà més sortejos

La Grossa de Cap d'Any s'ha convertit en la competidora directa de la grossa de Nadal de l'Estat, que aquest any ha experimentat una davallada de vendes d'un 4,18% al territori espanyol i del doble, un 8,46%, a Catalunya. La presidenta de Loteries i Apostes de l'Estat (LAE), Inmaculada García, va admetre la setmana passada, en presentar la loteria del Nen, la que es fa el dia de Reis, que efectivament la rifa catalana els ha tret clients. Els catalans, segons García, s'han gastat aquest any 359,8 milions en la compra de dècims del sorteig de Nadal, 47 euros per cap.

La despesa que han fet els catalans amb la loteria de Cap d'Any, que se sorteja avui, no és comparable perquè, d'entrada, només s'han posat a la venda 30 milions d'euros en números (és a dir: 30 bitllets de cada número) i prou. Però l'èxit que ha tingut la compra d'aquesta rifa –amb bitllets a només 5 euros– ha repartit l'interès pels altres sortejos. Molta gent ha preferit gastar menys en la loteria tradicional i comprar loteria catalana. També perquè era més econòmica, perquè era nova i d'aquí i prou. Però, a banda de la Grossa catalana i la grossa espanyola, d'aquí a uns dies tindrem el sorteig del Nen, el dia de Reis, que, en proporció, dóna encara més premis i més diners que la de Nadal, tot i que no és tan popular.

A aquestes tres rifes, aquest any s'hi ha d'afegir el sorteig especial dels cecs. L'ONCE, que feia anys que ho reivindicava, ha aconseguit el permís per fer una nova rifa i aquesta serà el dia d'Any Nou.

En el sorteig de l'ONCE del dia 1 es repartiran 90 premis de 400.000 euros, 90 premis de 40.000 euros i 90 premis més de 20.000 euros, a més d'altres premis menors. Entre aquests, més de 6.000 premis de 75 euros, més de 2.000 premis de 25 euros, 180 premis de 1.000 euros i 180 premis més de 500 euros. També es premiaran les aproximacions, les terminacions i els reintegraments. Segons explica l'ONCE, en total hi ha més d'un milió de cupons que tenen premi. Cada cupó s'està venent a un preu popular: 10 euros.

De cara al 2014, la Generalitat ha aturat, de moment, la idea de fer sortejos de la Grossa per Sant Joan, Sant Jordi i la Diada. De moment es vol consolidar el sorteig del 31 de desembre i el 2014 només es repetirà aquest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia