Societat

La central nuclear de Vandellòs II, aturada a causa dels forts vents

La planta s'atura de manera automàtica per la pèrdua d'una línia elèctrica

L'incident no ha afectat ni els treballadors, ni la població ni el medi ambient

La central nuclear de Vandellòs II ha patit aquest diumenge una aturada automàtica per un tall de la línia de subministrament elèctric de 400 KV.

L'incident ha passat a dos quarts d'una de la matinada en un moment en què hi havia fortes ratxes de vent a la zona, que podrien haver afectat la línia elèctrica i activat el sistema de protecció.

Tots els sistemes de la planta han actuat correctament i una vegada s'ha inspeccionat la línia i verificat l'estat dels sistemes, s'està en procés de tornar a sincronitzar la central a la xarxa, ha informat l'operador de la central, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV)

En aquests moments la central està al 0% de potència perquè s'està fent un anàlisi de la situació abans de tornar-la a posar en marxa.

La línia afectada, situada al parc elèctric exterior, és la que rep l'energia produïda per la planta.

L'incident no ha afectat ni els treballadors, ni la població ni el medi ambient. Amb tot, l'afectació encara no s'ha classificat en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia