Societat

Collites sàvies i il·lusionades

La cooperativa social 2147 Mans dóna feina a més de 1.000 persones

El grup Bonpreu ven els seus productes agroecològics

2147 Mansestà formada per tretze empreses socials arrelades al territori

Carles Díaz va explicar ahir que té entre mans “un repte descomunal” i que, per sort, disposa d'“un equip descomunal” per tirar-lo endavant. Va assegurar que el resultat són “productes de la terra collits amb saviesa i il·lusió”. Díaz és president de la cooperativa2147 Mans, una nova marca de productes agroecològics impulsada per la Fundació Catalunya - La Pedrera i formada per tretze empreses socials que distribuiran els seus productes a través dels supermercats Bonpreu i Esclat.

2147 Mans també és la marca amb què els compradors podran distingir aquests productes –per ara, fruites i hortalisses del temps, i fruits secs–. La cooperativa social dóna feina a 1.074 persones, és a dir, hi treballen 2.148 mans. D'aquí surt el nom, 2147, perquè se'n resta una mà amb l'objectiu de reflectir que els treballadors són persones amb alguna discapacitat, però la superen unint-se.

Díaz, en la presentació de la iniciativa ahir a l'auditori de la Pedrera, a Barcelona, va destacar que les empreses socials que s'han unit a la cooperativa tenen molta feina feta però molta per fer. Va ser quan va es va referir al “repte descomunal” i “l'equip descomunal”: “Estem fent camí perquè l'agricultura petita i saborosa arribi amb la màxima qualitat i un preu ajustat al consumidor.” Aquest mes es posen a la venda disset tipus d'hortalisses, cinc de fruits frescos i secs, i també amanides. Més endavant, es comercialitzaran també lots per elaborar brous de carn i de peix, crema de taronja, faves, pèsols i preparats de verdures en col·laboració amb la Fundació Alícia, que en farà les receptes.

El president del Grup Bon Preu, Joan Font, va assegurar que 2147 Mans és un bon exemple de les iniciatives en “una societat de qualitat i progressista”, perquè contribueix “a fer un país socialment cohesionat i més just”. En la mateixa línia, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, es va felicitar per l'aposta per “un model cooperatiu arrelat a la societat i vinculat a la qualitat i la competitivitat”. Ecobrot, Fundació Onyar-La Selva, Portal Berguedà, Viver de Bell-lloc, Sant Tomàs, Sambucus, Molí d'en Puigvert, La Klosca, Teb Verd, Can Perol, La Tavella, Aprodica i CET El Pla són les entitats sòcies de la cooperativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia