Societat

Postres del Geoparc en cinc restaurants del Bages

Els locals difonen el patrimoni natural de la zona amb creacions amb mató, sal, vi i fruita seca

La Sèquia o la pedra tosca de Mura han servit d'inspiració a l'hora d'elaborar dues de les postres que ja es poden trobar en cinc restaurants del Bages. Es tracta de l'última iniciativa del Geoparc de la Catalunya Central, que, tal com ha explicat el seu president, Joan Vinyes, pretén explicar la geologia i el territori a través de la gastronomia. Els restaurants han treballat a partir d'un informe elaborat pel Geoparc en què es descrivien les principals formacions geològiques del territori, amb colors, textures i fotografies. A partir d'aquí, i segons recull l'ACN, cada restaurant ha elaborat la seva pròpia proposta creativa a partir de quatre ingredients representatius de la comarca: el mató, la sal, el vi i la fruita seca.

Els restaurants que s'han apuntat a aquesta iniciativa són Can Ladis, de Sant Fruitós de Bages, que oferirà crep de mató amb avellanes; el restaurant Rosamar de Balsareny, que oferirà mató del Bages dues textures amb fruita seca, pedres farcides i clorades de reducció de picapoll negre; el restaurant Ca l'Aligué, que oferirà esfera de matí amb moscatell, fruites seques i cireres; el restaurant Hostal del Camp, que ha elaborat mousse de mató de Montserrat amb fruites seques garapinyades i aigua de la llum, i, finalment, Cal Carter de Mura, que oferirà tosca de Mura, elaborada a partir de pa de sucre i mel amb mató.

En el cas del restaurant Cal Carter de Mura, Concepció Calvet ha explicat que s'ha inspirat en la tosca, una pedra molt característica del municipi. Per la seva banda, Ignasi Sala, del restaurant Hostal del Camp de Sallent, hi ha afegit que les postres que ofereixen s'anomenen La Sèquia per la proximitat del local amb aquesta infraestructura. Les fruites seques garapinyades representen el subsòl; el mousse de mató de Montserrat, el Pla de Bages, i una galeta torrada, el curs de la Sèquia.

LA XIFRA

5
són els restaurants
que s'han afegit a la iniciativa de difondre el Geoparc amb les seves postres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES