Societat

Reobren les platges del Masnou i Premià de Mar en no trobar rastre de les tintoreres

La Creu Roja ha rastrejat aquest matí la costa del Maresme per comprovar que no hi havia rastre a la zona dels tres petits taurons

Les tintoreres, que poden arribar a fer dos metres i mig de llargada, són una espècie molt habitual al Mediterrani

El bany torna a estar autoritzat a les platges del Masnou i Premià de Mar, al Maresme. La Creu Roja ha comprovat aquest matí que ja no hi havia cap rastre de les tres tintoreres que s'havien detectat a la zona aquest dimarts i, per tant, Protecció Civil ha decidit retirar les banderes vermelles de les platges afectades i reobrir-les.

Segons ha informat Protecció Civil de la Generalitat, des de les 9.40 hores del matí la Creu Roja ha estat rastrejant la zona, amb llanxes motores i des dels punts de vigilància, per comprovar si els tres petits taurons encara seguien a la zona. Els esquals no s'han localitzat i s'ha acordat tornar a col·locar a les sis platges la bandera verda, que permet el bany.

Uns socorristes van donar ahir la veu d'alarma, cap a les 12.30 hores del migdia, en detectar la presència d'un petit tauró a la platja d'Ocata, que posteriorment es va comprovar que anava acompanyat per dues tintoreres més. Davant aquesta situació, Protecció Civil va hissar a sis platges del Masnou i de Premià de Mar la bandera roja, que recomana no entrar a l'aigua, mentre que els Ajuntaments de les dues localitats van acordar prohibir el bany, per evitar riscos.

A més, els Mossos d'Esquadra i les policies locals de les dues poblacions es van dirigir a les platges a ajudar els socorristes per evitar que ningú entrés a l'aigua. Les sis platges en les quals ahir es va prohibir el bany són les d'Ocata i Masnou, al Masnou; i les de Ponent, Descàrrega, Pla de l'Us i Bellamar, a Premià de Mar.

Les tintoreres són una espècie molt habitual al Mediterrani. Poden arribar a fer dos metres i mig de llargada i pesar 80 quilos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona