Societat

medi ambient

Tintoreres a la platja d'Altafulla

La bandera vermella va onejar ahir a la tarda a la platja d'Altafulla per la presència de quatre tintoreres a pocs metres de la costa. Segons van informar a l'ACN fonts de la policia local d'Altafulla, al voltant de dos quarts de cinc de la tarda un visitant va veure des d'un punt elevat una taca fosca a l'aigua i va avisar de la presència de l'animal. Quan els socorristes es van acostar a la zona amb una moto d'aigua van constatar que hi havia quatre exemplars més d'aquesta espècie de tauró. Per aquest motiu, es va decidir prohibir el bany.

Hores abans, ja s'havia hissat la bandera vermella al migdia, arran que uns banyistes alertessin de la presència de dues tintoreres, tot i que es va tornar a permetre el bany després que els socorristes no les localitzessin.

Es tracta de la tercera vegada aquest estiu que s'han detectat tintoreres a la costa catalana. Així, el 15 de juliol es va hissar la bandera vermella a sis platges el Maresme –Masnou, Ocata, Ponent, Descàrrega, Pla de l'Os i Bellamar– per la presència de tres d'aquests animals. L'endemà, després de fer un repàs en barca a la zona on van ser vistes, es va tornar a permetre el bany.

Nou dies més tard, a Torredembarra, també es van veure dos exemplars de tintorera a la platja de la Pella de Torredembarra, fet que va obligar a prohibir també el bany durant unes hores.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia