Societat

Avís per tempestes fortes i acumulació d'aigua aquest divendres arreu del país

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa

Protecció Civil activa l'alerta del pla Inuncat

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís per tempestes fortes i acumulació d'aigua al llarg d'aquest divendres arreu del país, sobretot entre les 12h del migdia i les 18h de la tarda. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. A més, hi haurà ratxes fortes de vent. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat i ha recomanat no aparcar vehicles en les rieres i altres zones de risc d'inundació.

S'esperen precipitacions a qualsevol punt del país, tot i que seran menys probables a Ponent i a l'interior del terç sud.

El Meteocat alerta que s'acumularan quantitats abundants en general i que localment és possible que siguin entre molt abundants i extremadament abundants, que vol dir que es poden recollir més de 100 mm en 24 hores. En alguns casos es poden acumular 20mm i 50 mm en 30 minuts.

Pel que fa a les temperatures, les màximes seran semblants, a les d'ahir si bé seran lleugerament més altres a Ponent i més baixes al quadrant nord-est. Voltaran entre els 19 i 24 ºC al Pirineu, 21 i 26 ºC al Prepirineu i a la meitat est del país, i entre els 24 i 29 ºC a la resta del país, puntualment més altes a Ponent.

Davant la previsió de xàfecs intensos, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d'informar als municipis afectats per la previsió i als serveis d'emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l'aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i que es troben a les zones on es preveuen les pluges. En especial, s'ha informat a les colònies i campaments amb infants i joves, i se'ls ha demanat que extremin la precaució en les activitats a prop de rieres aquesta tarda i que segueixin els protocols de seguretat que tenen disponibles si és necessari.

Protecció Civil de la Generalitat demana fer seguiment de l'evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de viure a desplaçar-se a l'entorn de rius i rieres i zones inundables en general, i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat en els llocs on plogui amb intensitat.

Cal també allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal, posant en perill la integritat de les persones i dels béns.

En el cas que hi hagi tempesta amb aparat elèctric (llamps), cal evitar situar-se sota o a prop de torres de la llum, arbres solitaris i sortir de l'aigua si ens trobem a la platja.

Protecció Civil de la Generalitat també recomana netejar els embornals, desguassos i baixants que poden tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes. Un tap de brutícia pot fer que s'inundi un aparcament soterrat, un pati o un terrat amb un xàfec intens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó