Societat

El telèfon d'emergències 112 rep 600 avisos per l'episodi de pluges

Les precipitacions més intenses a la tarda afecten les comarques de Lleida, Catalunya Central, Girona, prelitoral de Barcelona i sud de Tarragona

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat

El telèfon d'emergències 112 ha rebut des de la passada matinada fins a les deu de la nit 600 trucades relacionades amb les pluges, la majoria al Vallès Occidental. Les precipitacions han afectat aquesta tarda les comarques de Lleida, Catalunya Central, Girona, prelitoral de Barcelona i sud de Tarragona. Es preveu que les pluges continuïn en les properes hores.

Per comarques, s'han rebut 74 avisos des del Vallès Occidental; 57 del Segrià; 52 del Baix Empordà; 48 del Baix Penedès; 29 de la Noguera; 18 de la Segarra i 8 del Pallars Jussà. Només en la franja de les set fins a dos quarts de vuit del vespre s'han rebut 42 trucades.

Dels 600 avisos rebuts pel 112, 539 han estat transferits als Bombers de la Generalitat i la resta a la Policia Local i Mossos d'Esquadra. En la majoria de casos els Bombers han estat requerits per retirar arbres o elements de la via pública, alguns per esllavissades o despreniments de roques, així com per inundacions de plantes baixes, garatges i carrers.

L'episodi de pluges es manté encara intens aquest vespre sobretot a la Catalunya Central, comarques de Lleida i prelitoral de Barcelona. De cara a la matinada el front que escombra de sud-oest a nord-est s'estabilitzarà i s'hauria de restringir, amb menor intensitat, a les comarques de l'Alt Pirineu i al litoral de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha emès aquesta tarda un avís per la presència de nuclis de tempesta acompanyats d'intestat torrencial al Solsonès (més 40 litres/m2 en 30 minuts), amb la possibilitat que arribin també a d'altres comarques properes, així com la Catalunya Central i comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Algunes de les acumulacions més significatives han estat els 80 litres/m2 a Orís i Vilanova de Meià; 75 a Girona; 70 a Pinós; 64 a Lladurs; 58 a Cervera; 51 al Parc Natural dels Ports; 41 a Lladurs; 34 a Algerri, 28 a Alfarràs i 26 a Camarassa.

Una de les localitats més afectades ha estat la Pobla de Segur, on les pluges intenses que s'han produït a primera hora d'aquesta tarda han obligat el municipi a activar el seu pla d'emergències per inundacions. Guissona també ha fet el mateix.

Els xàfecs també han descarregat amb força a Segur de Calafell, que ha posat el seu pla municipal en prealerta.

Els voluntaris de protecció civil de diversos municipis estan activats per donar suport a les gestions municipals per possibles afectacions a causa de les pluges.

Els aiguats han fet tancar al bany (amb bandera vermella) 32 platges per la mala qualitat de l'aigua, i a 86 més hi oneja la bandera groga.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) d'acord amb les previsions meteorològiques i per les diverses afectacions al territori. En aquest sentit, aconsella seguir l'evolució de la previsió de pluges i extremar la prudència. Sobretot en els desplaçaments per carretera, ja que avui s'han produït diversos accidents de trànsit i esllavissades que podrien estar relacionats amb la pluja. També recorda que cal evitar apropar-se a rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona