Societat

Alerta de risc d'inundacions per l'alt cabal dels rius Fluvià, Ter, Cardener i Siurana

El telèfon d'emergències 112 ja ha rebut més de 1.400 trucades des de l'inici de la llevantada

Protecció Civil (DGPC) manté en fase d'alerta el pla Inuncat per les incidències que ha deixat la llevantada aquesta matinada -especialment a l'Alt Empordà- i per l'alt cabal de rius com el Fluvià, el Ter, el Cardener i el Siurana, que amenacen de provocar inundacions en zones properes a les seves lleres. El Congost, l'Anoia, el Tordera, el Francolí, el Llobregat i el Foix també baixen amb cabals força superiors a l'habitual però encara dintre la normalitat. El telèfon d'emergències 112 ja ha rebut més de 1.400 trucades des de l'inici de la llevantada i els Bombers de la Generalitat han fet 408 serveis en les darreres 15 hores pel temporal, 305 a la demarcació de Girona (144 només a Figueres ciutat).

Les pluges de la matinada han provocat el desbordament de la riera Galligans a la capital de l'Alt Empordà i l'ensorrament parcial de la Rambla. La situació viària també és molt complicada pels voltants de Figueres (l'AP-7 ha estat tallada durant cinc hores en sentit sud i es mantenen negades la C-31, C-260, la C-252 i quatre carreteres locals). L'Ajuntament ha obert el pavelló municipal per fer l'atenció social de les persones que ho puguin necessitar. Durant la nit, des del municipi de Figueres s'han arribat a fer 176 trucades al telèfon d'emergències 112 i 51 des de Vilafant.

Una casa de colònies, desallotjada a les Preses

Entre les actuacions destacades dels Bombers, aquest matí dues dotacions s'han desplaçat fins a les Preses (Garrotxa) per desallotjar una casa de colònies a conseqüència de l'acumulació d'aigua. Amb l'ajuda d'efectius dels Mossos d'Esquadra s'han evacuat 12 infants i 5 monitors, sense més conseqüències.

Molta precaució al litoral

Les principals recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat van enfocades sobretot de cara a la mobilitat durant aquests dies (adequar-la a les pluges fortes en cada moment). També és important recordar que aquests dies cal evitar els accessos a punts del litoral, on la llevantada i els cops de mar poden provocar accidents.

També es demana a la ciutadania que respecti tots els tancaments d'accessos al litoral, platges, passeig marítim, espigons,... evitar travessar guals i punts baixos sota carreteres i ferrocarrils quan hi ha tempesta o acumulacions d'aigua, i aprofitar les hores de treva per retirar fulles i objectes que dificultin el drenatge.

Les persones i/o col·lectius que tinguin previstes activitats a l'aire lliure aquest cap de setmana, cal que prevegin un pla alternatiu en un espai tancat lluny de zones inundables i de rius i rieres i preferiblement en zones elevades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS