Vallès Oriental

SUCCESSOS

Ventada històrica al Vallès Oriental

El temporal de vent ha provocat la caiguda de centenars d’arbres. La Garriga és un dels més afectats

Ventada històrica aquest dimarts al Vallès Oriental. El temporal ha deixat cop de vent propers o superiors als 100 quilòmetres per hora a la Garriga, Caldes i Puigsesolles i ha provocat la caiguda de centenars d’arbres, talls de carreteres i talls de subministrament elèctric.

El temporal de vent d’aquest dimarts ha provocat importants danys arreu del Vallès Oriental. La Garriga és un dels municipis més afectats amb desenes d’arbres caiguts al centre del poble. Alguns de grans dimensions que han provocat el tall de carres i danys al mobiliari urbà.

La caiguda d’arbres ha afectat importants eixos de comunicació de la comarca. A l’Ametlla, la C-17 ha estat tallada durant força estona i els Mossos han desviat el trànsit per altres vies. Finalment, a primera hora de la tarda, s’ha pogut reobrir un carril per cada sentit. Amb tot, les retencions han arribat a més de vuit quilòmetres en direcció Barcelona i més de quatre en direcció Vic. A la C-59, la caiguda d’arbres a Caldes també ha provocat fins a quatre quilòmetres de cues en tots dos sentits perquè s’ha hagut de donar pas alternatiu per la part de la calçada que ha quedat oberta.
Però els problemes han afectat a moltes altres carreteres: la de Granollers a Caldes, la de Santa Eulàlia a Bigues, la de l’Ametlla a Bigues, la de les Franqueses a la Garriga, entre d’altres. Aquesta tarda encara estava tancada la carretera de Caldes a Sant Sebastià de Montmajor.

Els efectes més greus s’han produït amb l’accident d’un tren que circulava en direcció Vic que ha topat contra un arbre caigut enmig de la via. El conductor del comboi ha patit lesions molt greus i ha estat traslladat a l’Hospital General de Granollers després de ser atès pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques al mateix lloc del sinistre. Els passatgers que anaven al tren, uns 200, han sortit il•lesos i han pogut ser evacuats per Bombers i Mossos d’Esquadra a través del camí d’accés a la masia de Can Palau, a la Garriga.

També ha estat important l’afectació al subministrament elèctric. En el moment més complicat, fins a gairebé 20.000 clients d’Estabanell Energia al Vallès Oriental han estat sense llum. La majoria, més de 7.000, eren de la Garriga però les avaries també han afectat a Aiguafreda, Figaró, Tagamanent, Caldes, l’Ametlla, Bigues i Riells, Santa Eulàlia, Lliçà d’Amunt o les Franqueses. Per la seva banda, uns 30.000 clients d’Endesa han patit danys entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

A la Garriga, l’escola Puiggraciós ha suspès les classes al migdia. També hi ha fet tots els centres educatius de Sant Pere de Vilamajor on s’ha demanat als pares que anessin a buscar als seus fills cap a les 2 de la tarda.

Protecció Civil ha recomanat suspendre totes les activitats a l’aire lliure. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Granollers ha decidit tancar tots els camps de futbol. També les pistes d’atletisme. Entitats esportives d’arreu del Vallès Oriental com el CF Mollet UE han suspès els entrenaments. Altres han traslladat l’activitat a llocs sota coberta.

Bigues i Riells, Lliçà d’Amunt i Sant Celoni han activat els seus plans d’emergència d’aquests municipis. Caldes, la Garriga, Santa Maria de Palautordera, les Franqueses i Cardedeu els han activat en fase d’alerta.

La ventada ha mobilitzat grups de Protecció Civil de diverses poblacions com la Garriga, Vilanova del Vallès i la Llagosta.
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 234 trucades des del Vallès Oriental.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona