Vallès Oriental

Ensenyament garanteix l’inici de les obres de l’escola Quatre Vents de Canovelles al darrer trimestre

Aquest febrer s’enllestirà el projecte i es demanarà el permís d’obra

El Departament d’Ensenyament preveu iniciar les obres de construcció de l’escola Quatre Vents, a Canovelles, el darrer trimestre d’aquest any.

El nou edifici hauria d’estar enllestit per a l’inici del següent curs escolar, el setembre de 2016. Aquestes són les previsions que responsables de la conselleria van traslladar a representants de l’Ajuntament i de l’AMPA de l’escola durant una reunió que van mantenir fa uns dies a Barcelona.

El projecte està pràcticament enllestit i es tancarà després de fer-ne una presentació a la comunitat educativa que es farà aquest mateix dimarts al matí a la sala de plens de l’ajuntament.

Després, ja es demanarà la llicència d’obres i s’iniciarà el procés per a l’adjudicació de les obres. Es finançaran en dues anualitats –els anys 2015 i 2016– a través d’una partida genèrica del pressupost de la Generalitat per a la construcció de centres docents, ha explicat l’alcalde José Orive a EL 9 NOU. “El problema econòmic està solucionat”, celebra l’alcalde. “Ens han dit que estem en una fase totalment diferent”, afegeix. Actualment, s’estan fent unes prospeccions arqueològiques al terreny on s’ha de fer l’escola per evitar sorpreses de darrera hora quan comencin les obres.

Des de l’AMPA de l’escola, també consideren que la construcció de l’edifici definitiu ja està “encarrilada”. “Comencem a veure alguna cosa tangible però fa molts anys que esperem”, asseguren des de l’entitat, que recorden que aquest juny la primera promoció d’alumnes que va obrir l’escola fa vuit anys acabarà sisè de primària. Ells han fet tota l’educació infantil i primària en barracons.

L’AMPA entén que les instal·lacions provisionals tenen una sèrie de mancances respecte a una escola d’obra. També han patit la falta d’espais que els ha obligat a suprimir la biblioteca per fer-hi aules o compartir l’espai d’una aula entre diverses especialitats.

PRIORITAT A L’INSTITUT BELLULLA

L’AMPA de l’escola Quatre Vents demana a les institucions que els alumnes que acaben sisè i que l’any que ve volen anar a l’institut Bellulla tinguin prioritat respecte als que procedeixen d’altres centres del poble. D’aquesta manera, es vol evitar que aquests escolars hagin de continuar escolaritzats en barracons a l’institut Domus d’Olivet, que té bona part de les seves aules en uns mòduls situats al costat de l’escola Jacint Verdaguer. El Bellulla és l’únic institut totalment d’obra que hi ha a Canovelles.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia