Societat

Les penyes taurines veuen perillar les festes amb bous

Els aficionats preparen una manifestació el 19 d'abril a Amposta per reclamar respecte a la tradició ebrenca

Defensen les proves de bravura amb públic a les ramaderies i els bous al mar

Els aficionats als bous a les Terres de l'Ebre creuen que la festa està en perill, tot i la llei que blinda els correbous des del 2010. I per reclamar respecte a la tradició ebrenca, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre han començat un calendari de reunions als municipis que culminarà en una manifestació a Amposta el 19 d'abril si aconsegueixen el suport dels aficionats. “Volem que es respecte la nostra cultura, no volem fer política però des de Barcelona no s'està donant resposta a les nostres reivindicacions”, ha explicat el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre, Joaquim Martí.

La prohibició judicial a fer les proves de bravura amb públic a les ramaderies d'Alfara de Carles, una activitat que seguien milers de turistes; així com la denúncia als bous al mar a les Cases d'Alcanar i l'Ampolla han encès els ànims dels aficionats als bous, que reclamen al govern un encaix legal per poder seguir fent aquestes activitats. “Són tradicions centenàries que no volem perdre”, ha dit Martí, que fa una crida a la societat ebrenca a sortir al carrer per defensar els bous. L'agrupació ha fet reunions a Santa Bàrbara i Roquetes i aviat es reunirà amb les penyes de Deltebre, Amposta i Alcanar. La mobilització també servirà per reivindicar el bou embolat i capllaçat, qüestionats per les entitats protectores dels animals i per defensar la tauromàquia en general. En l'aspecte econòmic, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines reclama una reducció de les taxes que han de pagar els organitzadors de les festes amb bous als veterinaris i que els preus s'adeqüen a la situació actual de crisi dels municipis.

LA FRASE

Reivindiquem la nostra cultura i tradició. Creiem que les festes de bous estan en perill
Joaquim Martí
PRESIDENT DE L'AGRUPACIÓ DE PENYES I COMISSIONS TAURINES

LA XIFRA

208
actes
taurins es van fer a les Terres de l'Ebre la temporada 2014, 7 dels quals van ser denunciats i hi ha 3 expedients.

Més de 200 actes taurins el 2014

El 2014 es van realitzar a les Terres de l'Ebre 208 actes taurins, 7 dels quals van ser denunciats i 3 van acabar amb l'obertura d'un expedient, que encara està pendent de resoldre. “L'objectiu és fer-ho el millor possible, quan no es presente cap denúncia voldrà dir que les coses s'estan fent bé”, ha manifestat el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés. Així, l'objectiu del delegat del govern és que la pròxima temporada taurina, que començarà a l'abril a Aldover, no es registren denúncies. Pel que fa als bous al mar, que no queden recollits en la llei dels correbous, el govern està analitzant quines possibilitats hi ha de legalitzar-los, igual que estudia el cas de les proves de bravura amb públic que les ramaderies d'Alfara de Carles fa més d'un any que tenen suspeses. Tot i que hi ha un acord del Parlament de fa gairebé un any per regular les proves de bravura dels bous en públic, encara no s'han protegit. Fa un parell de setmanes el Parlament va rebutjar una esmena del PSC a la llei d'acompanyament als pressupostos per autoritzar aquesta pràctica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva