Societat

Milers de persones es manifesten a Amposta per defensar els correbous

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre reivindica les proves de bravura amb públic i els bous al mar

Reclamen solucions al govern

Milers de persones van manifestar-se ahir pels carrers d'Amposta, uns 5.000 segons la Policia Local i 10.000 segons l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, per defensar les festes amb bous. Més d'una cinquantena de penyes i comissions taurines de l'Ebre, l'Aragó i el País Valencià es van unir a la capital ebrenca dels bous per reivindicar una tradició que creuen que està en perill. “La gent del territori hem donat un cop fort per demostrar que volem seguir disfrutant de les nostres tradicions als pobles”, va dir el president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre, Joaquim Martí, en una plaça de l'Ajuntament plena a vessar. De fet, l'èxit de la convocatòria va sorprendre els mateixos organitzadors.

Sí als bous i Respecte a les tradicions són les dues consignes que més es van repetir durant el recorregut de la protesta que va començar al pavelló firal i amb l'acompanyament de xarangues i músics va acabar davant l'ajuntament ampostí. Els aficionats als bous també van exhibir banderes catalanes amb un bou imprès per difondre el missatge que els correbous també són una tradició al país. “Estem cansats dels atacs dels animalistes i de la gent de fora de les nostres terres que no ens volen escoltar”, va manifestar Martí.

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre reclama al govern una solució “immediata” a les modalitats de bous que consideren en perill. “Estem cansats que ens toregen”, va dir el president de l'Agrupació. Així, els aficionats als bous volen que s'autoritzen les proves de bravura amb públic a les ramaderies i els bous al mar a les Cases d'Alcanar. També van reivindicar el bou embolat i el capllaçat, que tot i estar previstos en la llei dels correbous, són les pràctiques més qüestionades per les protectores d'animals.

Una altra de les reivindicacions de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines és la reducció de les taxes que han de pagar els organitzadors de les festes amb bous als veterinaris, per tal que els preus s'adeqüin a la situació actual de crisi. Finalment, demanen al Departament de Cultura que respongui la petició perquè la festa dels bous es declare element festiu i patrimonial d'interès nacional.

LA FRASE

No podem callar davant les mentides que es diuen sobre les festes de bous; són la nostra tradició
Joaquim Martí
PRESIDENT DE L'AGRUPACIÓ DE PENYES I COMISSIONS TAURINES

LA XIFRA

50
penyes
i comissions de bous de les Terres de l'Ebre, Aragó i el País Valencià van participar en la manifestació

“Som un cap de turc”

Les ramaderies d'Alfara de Carles fa un any i mig que no poden fer les proves de bravura amb públic, una pràctica habitual i que els darrers anys havia atret el turisme rus a aquest petit poble del Baix Ebre. “Els operadors turístics ens truquen i els hem de dir que no poden portar turistes”, lamenta Àngela Mur, que té uns 150 animals. Ha hagut de reduir despeses en personal i manteniment a la seua explotació i considera que els ramaders són “un cap de turc”. Nombrosos veïns d'Alfara van assistir a la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona