Societat

Banyeres de Mariola es vist de gala amb l'Exaltació de Capitans i Bandereres

Mª Carmen Cortés va pronunciar el Pregó 2015

El Dilluns de Pasqua es va convertir en una nova ocasió per viure un dels capítols més entranyables de les festes de Moros i Cristians de Banyeres de Mariola amb la celebració de l'acte d'Exaltació de Capitans i Bandereres i el pronunciament del pregó de Festes 2015, que aquest any ha estat a càrrec de Mª Carmen Cortés Sempere, banyerenca de gran arrelam fester familiar, i afincada a Alacant on desenrotlla la seua labor professional.

Com cada any, el Teatre Principal va ser testimoni del desfilar cadenciós, entre aplaudiments encoratjadors, dels capitans i bandereres de les 10 filaes que participen en la festa local. En aquesta ocasió, Cristians, Moros Vells, Pirates i Califes han sigut els que s'han vist representats pels seus capitans voluntaris, mentre que en el cas d'Estudiants, Maseros, Contrabandistes, Jordians, Moros Nous i Marrocs la representació ha recaigut en festers voluntaris, o bé en les pròpies juntes directives.

Mª Carmen Cortés basava la seua al·locució en una nodrida sèrie de records d'infantesa familiars i festers en els que sempre han tingut un gran protagonisme la música, els olors, els sorolls, els ritmes i les diferents sensacions personals que han contribuït «en la meua formació com a persona, a reconèixer a Banyeres com el meu poble natal, on he crescut i al que li dec el que sóc».

La Societat Musical, com ja és tradicional, obria i tancava l'acte amb l'oferiment de 3 peces de música festera i la interpretació de l'Himne a la festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia