La subdelegació multa els afectats per la revisió cadastral a Altafulla per una manifestació feta el 2008

Inicien contactes per fer una plataforma conjunta d'entitats contra l'augment de l'IBI

Malgrat que la manifestació es va fer el 4 d'octubre del 2008, la notificació de l'inici del procediment sancionador té data de 15 de setembre d'aquest any, un retard que Adarca considera «un dels molts errors de forma» que presenta la multa, segons el president, Àlex Morante. El procediment es va iniciar a instàncies d'un informe de la Guàrdia Civil de Torredembarra, que fa constar que durant una hora es va tallar la via urbana, «fent cas omís dels mandats de la policia local», i això va impedir el pas d'un autobús públic i va obligar els agents a organitzar un desviament del trànsit. L'òrgan estatal qualifica els fets com una «infracció greu» i informa que, si no es fa el pagament voluntari de la multa de 301,11 euros, la sanció pot arribar fins als 6.010,12.

L'entitat, que denuncia l'augment «desproporcionat» de l'IBI que es paga en algunes zones d'Altafulla arran de la revisió cadastral del 2007, ja ha anunciat que recorrerà contra la multa.

Unió de municipis

Adarca va mantenir la setmana passada una reunió amb el govern local d'Altafulla per exposar-li de nou la seva petició d'anul·lació dels efectes de la revisió. «Presentarem una instància i si no ens donen suport portarem el cas als tribunals», va anunciar Morante.

L'entitat, juntament amb la Federació d'Associació de Veïns de Cunit (FAVC), ha iniciat els primers contactes amb altres municipis de l'Estat afectats per revisions cadastrals de l'any 2007 per tal de crear una plataforma conjunta que faci pressió per a l'anul·lació d'aquests valors. «Així representaríem gairebé un milió d'habitants afectats», va explicar el president de la FAVC, Xavier Salvador.

A Cunit volen anul·lar la revisió

La FAVC es va felicitar ahir per la decisió del ple de Cunit d'anul·lar la contractació dels treballs de revisió cadastral. Tot i això, el president, Xavier Salvador, va insistir en la necessitat que els diners que es van pagar a l'empresa adjudicatària (prop d'un milió d'euros) es retornin al consistori. La federació veïnal també mantindrà la lluita judicial, tant a l'Audiència Nacional com a fiscalia, per aconseguir l'anul·lació dels valors resultants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins