El govern i l'oposició d'Altafulla demanaran una revisió cadastral per corregir els errors de l'actual

El ple va aprovar una moció per desbloquejar la polèmica per l'augment de l'IBI

Després de diferents mocions frustrades i molts encreuaments de declaracions, el govern i l'oposició d'Altafulla han arribat a un acord gairebé unitari per intentar corregir els problemes de la revisió cadastral actual, que ha provocat conflictes veïnals a barris com el Poblat per l'augment dels valors cadastrals, que molts han considerat «desproporcionat». El ple va aprovar divendres passat una moció impulsada pels tres grups de l'oposició (ABG, AUPA i ERC) que va aconseguir el suport de tots els grups menys CiU i que preveu la petició d'una entrevista amb els responsables de la Gerència del Cadastre per reclamar que es faci una revisió genèrica que permeti corregir aquests errors, i molt especialment la situació generada al Poblat.

A banda, es preveu també la creació d'una comissió tècnica, amb representació dels partits polítics i mecanismes de participació ciutadana, per definir l'actuació del consistori altafullenc en aquest àmbit.

Via de consens

L'alcalde d'Altafulla, Josep Maria Gené, recordava ahir que «rectificar és de savis» i que la possibilitat de plantejar la revisió «tots junts, amb fermesa i amb un raonament lògic» augmentava les possibilitats que l'òrgan acceptés la petició del municipi. En el mateix sentit s'expressava el cap de l'oposició i portaveu d'ABG, Francesc Farré, que recordava que aconseguir que la gerència cedeixi serà «molt complicat», però celebrava que s'hagués «desbloquejat» l'enfrontament polític i s'hagués aconseguit obrir «un camí de consens».

Precisament, per aconseguir el suport del govern, l'oposició va renunciar a una de les peticions originals de la moció: el descens progressiu fins al 2016 del coeficient de l'impost de béns immobles (IBI) per compensar l'augment provocat per la revisió cadastral. Tot i això, l'alcalde va assegurar ahir que, de cara a l'any vinent, l'executiu espera poder reduir el coeficient fins al 0,80, deu dècimes per sota de l'actual.

La revisió cadastral aplicada des de l'any 2006 a Altafulla va provocar la constitució d'una plataforma d'afectats que ha convocat diverses manifestacions en els darrers anys i que fins i tot havia plantejat dur el cas als jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes