Societat

Detingudes 22 persones per vendre substàncies dopants a botigues i gimnasos

Les detencions s'han practicat a València, Eivissa i Barcelona, i s'ha imputat a una altra persona a l'illa

S'han intervingut 500.000 dosis de medicaments il·legals, la majoria adquirits a l'estranger a través d'internet sense cap tipus de control

La policia ha detingut a 22 persones a València, Eivissa i Barcelona per distribuir substàncies dopants a botigues de nutrició esportiva i gimnasos, entre elles destacats culturistes i una infermera que suposadament aconseguia les receptes per adquirir aquests productes en farmàcies. Segons ha informat aquest dissabte la direcció general de la policia, durant l'operació s'han practicat nou registres en domicilis i inspeccions en diferents locals en els quals s'han intervingut 500.000 dosis de medicaments il·legals, la majoria adquirits a l'estranger a través d'internet sense cap tipus de control.

Les detencions s'han practicat a València (16), Eivissa (4) i Barcelona (2), i també s'ha imputat a una altra persona a l'illa. Les investigacions van començar a Eivissa després de detectar-se que un grup distribuïa importants quantitats d'anabolitzants. Les primeres indagacions van conduir als agents fins a València, on residien els proveïdors d'aquests productes.

Una àrdua investigació va permetre identificar als responsables directes de la recepció i comercialització dels anabolitzants, així com els capitostos del grup i la manera com treballaven. Tenien diversos establiments de productes nutricionals en els que contactaven amb els clients, així com un magatzem on guardaven la més gran part de les substàncies dopants.

Entre els presumptament implicats en la trama ha estat arrestada una infermera que aconseguia receptes il·lícites per a l'obtenció de medicaments originals en farmàcies. Aquests medicaments són molt apreciats en l'àmbit del dopatge per la seva qualitat i perquè la seva composició està absolutament controlada.

Una altra de les vies d'adquisició de medicaments, en aquest cas sense cap tipus de control, era a través internet: els investigats compraven els productes a l'estranger a diferents proveïdors en petits lots.

Així minimitzaven el risc de perdre importants quantitats de substàncies anabolitzants si aquestes partides eren interceptades per la policia i es garantien un proveïment continu encara que fallés algun proveïdor.

Recentment es van registrar nou domicilis i es van inspeccionar nou establiments en els quals van intervenir més de 500.000 dosis de substàncies dopants, 31.890 euros, diverses armes prohibides (una pistola elèctrica, diversos punyals i un puny de pugilat), documentació relacionada amb l'activitat fraudulenta i receptes falsificades.

Finalment han estat arrestades 22 persones i imputada una altra per obtenció i distribució il·lícita de medicaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona