Societat

Ontinyent se sumarà al Dia Mundial del Turisme

S'ha previst per a aquesta data realitzar una visita guiada cultural i gastronòmica

L'Ajuntament d'Ontinyent commemorarà aquest diumenge el Dia Mundial del Turisme amb l'organització d'una visita guiada gratuïta a “l'Ontinyent cultural i gastronòmic”.

Es tracta d'una ruta pels principals carrers i monuments del Barri Medieval de la Vila, declarat Conjunt Històric Artístic Nacional, que inclourà una degustació d'embotits i vins d'Ontinyent a la terrassa del Palau de La Vila.

El lloc d'eixida serà la Plaça de l'Església a les 10 hores, començant la visita a l'església de Santa Maria i pujada al campanar.

Després es realitzarà un passeig pels carrers, les places i monuments del barri per acabar amb una visita al Palau i el seu criptopòrtic així com una visita al museu del Tèxtil valencià i el museu de Gegants i Cabets.

La visita finalitzarà amb una degustació d'embotits i vins d'Ontinyent a la terrassa del Cafè Palau. 

Albaida nocturna

Redacció

Albaida commemorarà el dia Mundial del turisme amb una eixida nocturna de senderisme. La ruta «la Sèquia del Port. Un paisatge mil·lenari», recorrerà alguns dels punts patrimonials i etnogràfics més rellevants del municipi de la mà del grup senderista d'Albaida este dissabte dia 26.

Començarà a la plaça Major del poble des de la que els participants es dirigiran al carrer Major fins als “Mosquitos”, barri que els portarà al carrer Carrícola on podran veure les escultures de vidre de l'artista Josep Sanjuan.

Després s'endinsaran pels camins, començant pel de Betilla que els conduirà a l'inici del sender de la Séquia del Port. Allí visitaran el Molí de dalt de Santa Anna, molí fariner de cup ubicat sobre la séquia mare de la Font del Port, decol·lonitzacio islàmica. També la seua cascada d'aigua.

Una vegada en la partida de Santa Anna es podrà aprofitar per visitar les ruïnes del convent de Santa Anna, que presentava un estil gòtic auster, datat de 1538-1550.

A continuació es reprendrà el sender de la séquia fins arribar a l'arcabó del naixement on es dirigiran cap a la casa el Clau a Sopar. La Casa el Clau està ubicada en el port d'Albaida i és d'arquitectura rústica mediterrània.

Finalment s'iniciarà el camí de tornada baixant per la carretera vella passant pel pont de la Pedrera, que és un pont d'arquitectura civil incert de 1500 a 1800.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona