Vallès Oriental

El Pla de Transport de Viatgers preveu un carril bus a l’accés a Granollers per Lliçà d’Amunt

El nou Pla de Transport de Viatgers de Catalunya preveu la creació de carrils segregats per a autobusos per millorar la velocitat comercial d’alguns recorreguts.

El document entén que són inversions poc costoses que poden augmentar la competitivitat del transport públic respecte al vehicle privat. A Granollers, el PTVC planteja la creació d’un carril bus a la carretera BV-1432, la de Lliçà d’Amunt (foto). També es proposen carrils específics a la C-59 als trams de Mollet i Palau-solità, que beneficiarien els autobusos del corredor de la riera de Caldes d’anada i tornada cap a Barcelona.

AMB HORITZÓ 2020

DESDOBLAMENT DE LA LÍNIA DE VIC El PTVC considera que l’any 2020 ha d’estar fet el desdoblament de la línia de tren del Nord, entre Montcada i Vic. Ara “la limitació de la via única condiciona la possibilitat d’incrementar la freqüència actual i la fiabilitat del servei”.

NOVA LÍNIA FINS A CASTELLDEFELS Juntament amb els canvis al pas per l’Hospitalet permetria el perllongament de la línia R3 i connectar-la amb el metro, el tramvia i altres línies de rodalies a la zona sud de l’Àrea Metropolitana.

SEGONA ESTACIÓ A MONTMELÓ El pla preveu la construcció d’una segona estació a Montmeló, a tocar del Circuit, dins l’R3.

INTERCANVIADORS A L’R8 En el traçat de la línia que uneix Granollers amb Martorell passant per la UAB es proposen noves estacions amb intercanviadors a altres línies de Rodalies i de Ferrocarrils de la Generalitat.

EXPRÉS.CAT ENTRE MOLLET I BARCELONA La línia exprés entre Mollet i Barcelona és una de les que estan planificades i queden per posar en marxa.

BUSOS MÉS RÀPIDS A la comarca, ja funcionen les línies exprés de la Vall del Tenes (e7), Caldes (e9) i la que uneix Sabadell i Mataró passant per Granollers (e13). Per aquestes, el pla preveu millores a les parades i introduir sistemes com els de prioritat semafòrica –ja funcionen a l’e7– per augmentar la velocitat comercial.

SERVEIS NOCTURNS No es preveuen noves línies de bus nocturn. A més, es descarta l’ús de la xarxa ferroviària de la segona corona durant les nits pels elevats costos.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA