Vallès Oriental

REPORTATGE

Els millors del Batxillerat

M. Parés, de Sant Pere; G. Marín, de Palautordera, i P. Javierre, de Mollet, premi de batxillerat

Tres estudiants del Vallès Oriental que van acabar segon de Batxillerat el curs passat han aconseguit el Premi Especial de Batxillerat.

El concedeix el Departament d’Ensenyament als alumnes que treuen més de 34 punts de 40 en unes proves específiques on només poden optar aquells estudiants que han acabat el Batxillerat amb una mitjana superior al 8,75. Els premiats són Marina Parés, veïna de Sant Pere de Vilamajor i exalumna de l’Escola Municipal del Treball de Granollers; Guillem Marín, exalumne de l’institut Reguissol, de Santa Maria de Palautordera, on viu, i Paula Javierre, que estudiava a l’institut Mollet i que viu en aquesta mateixa ciutat.

Tots tres van rebre el guardó de mans de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en un acte al Palau de Pedralbes, a Barcelona. Un total de 733 estudiants de tot Catalunya es van presentar als exàmens. Només 35 van aconseguir el premi, que inclou la matrícula gratuïta per al primer any de la carrera, un curs d’un any a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca o d’investigació, que podran fer durant l’estiu que ve.

La prova consisteix en quatre exàmens: un comentari de text literari, una redacció sobre un text històric, un examen de llengua estrangera i una prova específica sobre alguna de les assignatures incloses en la modalitat de Batxillerat que van cursar. Parés i Javierre van fer l’examen de biologia, mentre que Marín va fer el de física. Coincideixen que aquesta prova específica va ser més complicada que a la selectivitat. La resta van tenir un nivell similar. “El de física potser va ser més difícil. Hi havia coses de primer i em va sorprendre una mica”, apunta Marín. “Era diferent i més difícil que a la selectivitat”, diu Javierre, que ha començat un grau d’Enginyeria Biomèdica a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Tots tres estudiants no van estudiar específicament per aquestes proves, tot i que alguns sí que van preparar-se com fer el comentari de text literari –tots venien del Batxillerat científic o tecnològic i, per tant, no ho havien fet– i també l’històric. “Vaig mirar els models d’examen que hi havia el dia abans a la tarda”, apunta Marín.

També ressalten que van fer les proves sense pressió. “Vaig anar-hi per anar-hi. No m’esperava guanyar res. Ja estàvem molt de vacances i ens ho vam agafar amb molta calma”, comenta Parés, que admet que va ser una sorpresa quan li van trucar per dir-li que havia guanyat. “No n’esperava res. No vaig sortir gens convençut i pensava que havia estat un desastre absolut. De fet, vaig dir que ni miraria la nota”, explica Marín, que ara estudia Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Del premi, troben especialment interessant les pràctiques en un centre de recerca. “Si pogués fer alguna cosa relacionada amb la microbiologia seria perfecte”, comenta Parés, que ha cursa aquest grau a la UAB.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]