Societat

El refugi de Sant Aniol agafa forma

Avui se celebra una festa per celebrar que s'ha completat la coberta de la vella rectoria de l'Alta Garrotxa

Després de més de dos anys de treballs, els Amics de Sant Aniol d'Aguja celebren avui la fi de la primera fase de les obres de recuperació de l'antiga rectoria, perquè torni a ser un refugi excursionista. Aquest primer tram del projecte ha culminat amb la construcció de la nova coberta, després de reforçar l'estructura de l'edifici. La convocatòria d'avui es titula Festa del Ja No Hi Plou i tindrà, de moment estel·lar, una simbòlica obertura i tancada de paraigües dels assistents. També hi haurà una actuació musical del grup Niu, un dinar i balls populars.

L'entitat impulsora del projecte està formada pel Centre Excursionista de Banyoles i les associacions Terra Aspra, de Montagut, i Peu Alegre, de Sant Llorenç de Cerdans. Els recursos per pagar les obres (en total, es calcula que costaran uns 300.000 euros) els aconsegueixen amb aportacions de particulars, l'organització d'esdeveniments benèfics i ajudes de la Diputació i l'Obra Social La Caixa. Com que a Sant Aniol només s'hi pot arribar a peu, el material el carreguen voluntaris, tot i que en alguna ocasió s'ha pogut finançar un transport amb helicòpter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia