Societat

Concert solidari per al Txad

La Locomotora Negra actuarà el proper 17 d'abril a l'Auditori de Barcelona, en un recital organitzat l'associació Misión y Desarrollo para Goundi

L'associació Misión y Desarrollo para Goundi per Goundi, organitza el XIII Concert solidari en benefici de la població de Goundi, al Txad, que se celebrarà el diumenge 17 d'abril a l'Auditori de Barcelona. En aquesta edició la recaptació es destinarà al projecte agrícola de l'Associació de discapacitats físics de Goundi (AHPG). El concert solidari anual compta en aquesta edició amb la trepidant La Locomotora Negra. Sota la direcció de Ricard Gili, presentarà un potent espectacle de jazz i swing que estarà acompanyat per la veu incomparable de Susanna Sheiman i el ritme vertiginós de Lindy Hoppers Swing.

Misión y Desarrollo para Goundi és una associació fundada a Barcelona l'any 2003, amb seu al municipi de Cabrils, però que fa vint-i-quatre anys que els seu creadors actuen al país subsaharià. El seu principal objectiu és millorar les condicions de vida de la població de Goundi, Txad (Àfrica Subsahariana) mitjançant iniciatives socials sanitàries, educatives i de desenvolupament agrícola.

Sense interrupció, des de 2005, aquesta associació sense ànim de lucre participa en tots els projectes proactius que es desenvolupen als hospitals de N'Djamena (Hosp Universitari Le Bon Samaritan) i l'Hospital de Goundi. Des del 2012 també col·labora activament en el manteniment de l'Associació de discapacitats físics (AHPG).

Al 2015 es van dur a terme diversos projectes, entre els quals destaquen la continuïtat del projecte agrícola per l'Associació de discapacitats físics (AHPG), i la segona fase de la construcció d'una micro central elèctrica híbrida per biomassa i energia solar sense acumulació. Aquesta instal·lació permetrà reduir la contaminació, la dependència dels combustibles fòssils, i generar l'electricitat necessària per al funcionament del taller de l'Associació de discapacitats físics.

Entre els projectes previstos per a l'any 2016 es troben, entre d'altres, finalitzar la construcció de la micro central elèctrica híbrida i la col·laboració amb la Fundació Banc de Recursos- Pont Solidari.

Txad és un país situat a l'Àfrica central que compta amb 10,1 milions d'habitants. És, segons dades de l'Índex de desenvolupament humà de l'ONU de 2011, el quart país més pobre del món.

El 80% de la població viu per sota del llindar de la pobresa, i l'esperança de vida no arriba als 50 anys. Al Txad cohabiten més de 200 grups ètnics, que centren la seva activitat en l'agricultura i la ramaderia de subsistència. Les principals fonts de cultiu són: melca, mill i blat de moro.

Goundi està situat a uns 800 km al sud-est de N'Djamena, capital de la República del Txad. La seva població ascendeix a 125.699 habitants, distribuïts principalment en 3 ètnies diferents: Sara, Toumack i Goulaye.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia