Societat

Gastronomia

Una fira on es pot sopar

L'àrea B-Delicious del saló barceloní B-Travel oferirà més de 100 degustacions d'arreu del món i obrirà per primer cop a la nit

Hi haurà arrossos solidaris amb el Banc dels Aliments cuinats per xefs d'estrella Michelin

El B-Deli­ci­ous, l'espai dedi­cat a la gas­tro­no­mia del saló de turisme B-Tra­vel, que es farà aquest cap de set­mana a la Fira de Bar­ce­lona, arriba a la quarta edició amb una sug­ge­ri­dora pro­posta: que s'hi pugui sopar! Atès l'èxit d'aquesta zona dedi­cada al tast dels pro­duc­tes més asse­nya­lats de cada ter­ri­tori, era un pas gai­rebé natu­ral que l'oferta s'ampliés també al ves­pre, obrint la nit del diven­dres 15 i el dis­sabte 16 fins a les onze. “Ens va sem­blar una bona idea donar l'opció al públic de fer degus­ta­ci­ons tran­quil·lament, en un ambi­ent fes­tiu i rela­xat, acom­pa­nyat de música en directe”, explica Jami Mata­mala, gerent de l'empresa orga­nit­za­dora, Inca­tis.

Les opci­ons per men­jar són diver­ses, i el fun­ci­o­na­ment és sen­zill. Es tracta d'inter­can­viar tiquets a par­tir d'un euro. Hi ha pro­pos­tes (com ara les flo­ren­ti­nes de Tossa de Mar o la cer­vesa Tarumba de Vila­de­ca­valls) que cos­ten un tiquet i d'altres que supo­sen desem­bor­sar-ne de dos a sis; dos i tres són el més freqüent per plat. “Està pen­sat perquè puguis fer un bon sopar calent per uns deu euros, però evi­dent­ment t'hi pots gas­tar més o menys, el que vul­guis”, diu Mata­mala, que ahir va pre­sen­tar la ini­ci­a­tiva a l'escola Eshob, que col·labora en el pro­jecte de manera ori­gi­nal.

Una tren­tena d'alum­nes volun­ta­ris de l'últim curs de l'escola de res­tau­ració, situ­ada a tocar del Fòrum, s'han plan­te­jat el repte de pre­sen­tar sis plats de cui­nes d'arreu del món, “tota una experiència perquè per pri­mer cop s'han enfron­tat a la con­fi­gu­ració d'un pres­su­post i a la rea­lit­zació d'un pro­jecte real, en la vida real”, expli­cava ahir el direc­tor del cen­tre, Iñaki Goros­ti­aga. Hi haurà jhal­muri de l'India, tabule del Líban, lla­gos­tins de Tanzània, tonkatsu ramen del Japó, i brow­nie i cake pops dels Estats Units fets amb una xoco­lata excel·lent. “Tot fun­ci­ona molt bé, fins i tot la reso­lució de pro­ble­mes, ja que s'han ado­nat que el preu dels nood­les de pri­mera qua­li­tat és força més alt que el que ells havien cal­cu­lat ”, comen­tava el direc­tor.

No seran els únics plats exòtics de l'espai, que ofe­rirà més de 100 pro­pos­tes cata­la­nes i d'altres estands forans del B-Tra­vel com l'Iran i l'Argen­tina. Sem­pre amb la qua­li­tat com a base, la majo­ria de plats són de pro­xi­mi­tat. Perquè us en feu una idea, hi ha lla­gos­tes de Pineda de Mar, gam­be­tes de Palamós, sípia amb pèsols i man­don­gui­lles de Sant Feliu de Guíxols i plats ela­bo­rats amb pro­duc­tes de Girona com ara la poma i el foie, selec­ci­o­nats com els millors en un con­curs orga­nit­zat per la Dipu­tació.

Entre les acti­vi­tats més interes­sants hi ha la degus­tació d'arros­sos solidària amb el Banc dels Ali­ments de diven­dres, que cui­na­ran el res­tau­rant 7 Por­tes i xefs de nivell com Fina Puig­de­vall (dues estre­lles Mic­he­lin a Les Cols), Car­les Abellán, Quim Case­llas, Xavier Franco, Oscar Galindo, Marc Gas­cons, Sergi Humada, Nando Jubany i Sergi de Meià.També hi haurà tast de vins cata­lans cos­ta­ners, una mas­ter­class de coc­te­le­ria, mari­dat­ges de vins i for­mat­ges, tast de rata­fies...

“És un pas­seig pel nos­tre ter­ri­tori i per la vari­e­tat, la per­so­na­li­tat i l'ori­gen dels seus pro­duc­tes; ningú mar­xarà dece­but”, deia Carme Rus­ca­lleda l'any pas­sat. I aquest any, a més, hi ha noc­tur­ni­tat i música afe­gida.

3
dies estarà obert el B Delicious, divendres, dissabte i diumenge, del 15 al 17 de'abril, al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc dins del saló B-Travel. S'hi podrà sopar divendres i dissabte fins a les onze.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia