Societat

política municipal

Calella prohibeix els patins a tots els carrers de la ciutat

L'Ajuntament limitarà la circulació d'aquests aparells als carrils bici de la façana marítima i del camí del Cementiri

La normativa també preveu sancions amb multes de fins a 90 euros i la retirada dels vehicles

Els patins, tricicles o monopatins amb motor o sense no podran circular per cap carrer de Calella. L'Ajuntament ha decidit restringir el pas d'aquests aparells als carrils bici de la façana marítima i del camí del Cementiri. El regidor de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent (CDC), explica que la prohibició ve a propòsit del mal ús que la gent fa d'aquests artefactes, que habitualment circulen per les voreres i les zones de vianants. “A l'estiu van obrir tres negocis que en lloguen i ens trobem que els usuaris envaeixen els espais i circulen amb una velocitat major de la permesa”, apunta el regidor, que també admet que les queixes, des d'aleshores, han estat reiterades.

Per aconseguir que la regulació sigui “immediata” i no haver d'esperar una modificació de l'ordenança de circulació, l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CDC), està preparant un decret que estableix per on poden i no poden passar els patins, però també dels populars segways i un règim sancionador amb multes de fins a 90 euros i la retirada, de manera cautelar, d'aquests aparells, si és necessari.“No ha passat encara res, però abans d'haver de lamentar cap incident greu, hi hem posat fil a l'agulla”, manté Torrent. L'única excepció a la normativa són els aparells elèctrics per a persones amb mobilitat reduïda, però també s'autoritzaran quan s'utilitzin en excursions amb guia i passegin en rigorosa fila, l'un darrere l'altre. Tot i admetre que la decisió no agradarà als responsables d'establiments que en lloguen, insisteix a dir que abans de dur a terme aquesta prohibició, la policia local es va reunir amb ells per intentar posar-hi ordre, en aquest cas sense èxit.

Les bicicletes també tenen limitacions

Un altre col·lectiu que també té restriccions a l'hora de circular són els ciclistes. L'Ajuntament va haver d'engegar una campanya orientada a intentar resoldre els comportaments incívics dels usuaris de les bicicletes, va editar tríptics informatius en què, de manera clara i gràfica, es recordaven les normes bàsiques de circulació i s'insistia que no podien entrar a cap carrer de vianants de Calella, com ara el de l'Església. El regidor de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent, diu que, a diferència dels patins, les bicis sí que estan considerades vehicles, igual que les motocicletes o els ciclomotors. “Canviar determinats comportaments es fa difícil”, admet Torrent, que no amaga que de multes a ciclistes se n'han posat. “Són poques perquè, abans de sancionar, la policia acostuma a avisar i a recordar que està prohibit”, reconeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia