Societat

Festes i tradicions

La festa més universal de Sant Pere de Riudebitlles

Un canvi en l'organització vol fer realitat una festa major més “participativa, divertida, cultural, tradicional, trencadora i, sobretot, adreçada a tothom”

“Aquest any hi ha una novetat important, que no es pot veure només amb un cop d'ull però sí que suposa un gran canvi en l'organització de la festa major.” Amb aquestes paraules arrenca l'alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles, Rosa Maria Esteve, la crida a la festa. I és que enguany una nova comissió, conjuntament amb les regidores vinculades a festes, ha preparat una festa “que vol ser participativa, divertida, cultural, tradicional, trencadora i sobretot adreçada a tothom”.

Per això s'han pensat espectacles per a tots els gustos i les edats. Com a novetats, s'incorporen a la programació festiva un concert per a infants i joves de 10 a 16 anys (dilluns al vespre), l'espectacle concert a càrrec de Giovineto diumenge a la nit i el concert ball vermut de dilluns al migdia amb els Filibusters. D'altra banda, s'abaratirà el preu de les taules i cadires que es lloguen a la carpa, ja que només serviran per una nit, el dilluns al vespre, i s'introdueix la possibilitat de llogar cadires soltes per al concert i el ball de dilluns.

En total, una quarantena de propostes per a tots els gustos conformen la programació d'una festa que omplirà aquest poble de l'Alt Penedès des d'avui i fins dilluns. Exposicions, havaneres, cercaviles, màgia, esports, correfocs... donen forma a una festa en què la música tindrà un gran protagonisme.

Sense sexisme

Durant la festa, l'Ajuntament durà a terme en fase de proves un protocol d'actuació contra les violències masclistes. Aquest protocol es vol fer servir més com una eina de reflexió que no pas d'intervenció, de prevenció, de posar sobre la taula diferents comportaments amb la intenció de qüestionar-los i l'objectiu d'eradicar-los.

La festa

Del 5 al 8 d'agost

A Font-rubí, festa i Fira de la Caça

M.J.R.

Del 4 al 17 d'agost Font-rubí també celebra la festa major. La localitat de l'Alt Penedès dosifica una programació que els primers dies es farceix d'activitats esportives i que divendres, dia 12, a mitjanit, tindrà el primer concert, amb Aspencat i Dj Patata. El pregó i els actes més tradicionals es faran esperar fins al cap de setmana següent. D'entre les propostes destaca la setzena edició de la Fira de la Caça del Penedès, que tindrà lloc diumenge al bosc de Cal Maginet. Des de les vuit del matí fins a les dues del migdia, el visitant gaudirà d'un seguit d'activitats relacionades amb aquest sector. Hi haurà exhibició de gossos de mostra, a càrrec d'Àngel Amela i Amadeu Rodríguez; proves de treball amb cadells tobies sobre conills; tir amb arc; passeig amb ponis i rucs per als infants; exhibició amb drons, avions i helicòpters teledirigits; l'espectacle de Pepe Rosi els seus gossos; la VII exposició de gossos de colles de senglars, i la III trobada de gossos tobies, amb exposició de gossos i articles relacionats amb la caça i la natura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Instal·laran per primer cop un sistema que desencadena allaus de manera controlada al port de la Bonaigua

Alt àneu
societat

Una setantena d’estudiants passen la nit a l’acampada a la UB en suport a Palestina

Barcelona
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona