Societat

L'IES Broseta de Banyeres s'unix a les protestes per les retallades del Consell

Els estudiants consideren que també es troba en joc el seu futur amb aquestes mesures arbitràries

Enmig d'una jornada de protestes arreu de tot el País Valencià contra les retallades del Consell en els serveis públics d'educació i sanitat, els alumnes de l'IES Professor Manuel Broseta s'han sumat a les protestes exposant una pancarta baix el lema: “No a les retallades en educació! Alumnes de BAT en lluita pel nostre futur”.

L'alumnat ha volgut reivindicar que, en èpoques de crisi, no es retalle en sectors com el de l'educació que, lluny de ser una despesa, és una inversió de cara al futur. Amb aquesta acció l'alumnat ha volgut comprometre's amb aquesta causa que «també ens afecta directament, ja que, lluny de tractar-se només de retallades de sou per als professors com alguns pretenen donar a entendre, s'estan adoptant mesures que suposen un deteriorament important del sistema educatiu i que repercuteixen directament en la nostra formació, tals com la pèrdua d'optatives, la massificació d'alguns grups, la impossibilitat de desdoblar assignatures quan fins ara si que es feia, grans retards en cobrir baixes, etc.»

L'alumnat afig en la seua reivindicació que el Consell ha anunciat recentment la retirada de les beques de l'IVAJ per estudiar a l'estranger o que les beques per a l'adquisició de llibres encara no han sigut cobrades, tot i que l'IES Broseta encara no ha arribat a la situació extrema en què es troben altres centres educatius. Finalment, qualifiquen la situació com «molt més que indignant» si es té en compte que s'estan sofrint totes aquestes nefastes conseqüències com a pagament de les grans obres faraòniques i grans esdeveniments del Consell que no han fet més que malbaratar els diners dels valencians i provocar que ara no hi ha haja fons per a l'educació pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.