Infraestructures

Tarragonès

Tarragona aprova el conveni urbanístic que permetrà l'arribada d'Ikea

La multinacional sueca pagarà 15,7 milions pels drets comercials dels terrenys que ocuparà

Els propietaris del solar en mantindran la titularitat

L'Ajuntament de Tarragona ha fet “un pas de gegant” per fer possible la instal·lació de la primera botiga de mobles de la multinacional sueca Ikea a la demarcació. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Carles Castillo, va confirmar ahir que el consistori ha donat llum verd al conveni urbanístic que “garanteix” l'arribada de la companyia a la ciutat. L'aprovació definitiva es farà divendres, quan es portarà al ple, tot i que el conveni l'hauran de signar després les altres dues parts implicades: els responsables d'Ikea i els propietaris dels terrenys on es preveu la instal·lació del centre –a tocar de la T-11, al davant del centre comercial Carrefour del polígon Les Gavarres.

Tot i l'oposició d'un dels propietaris majoritaris dels terrenys, que es negava a vendre, l'Ajuntament ha trobat ara una fórmula que “beneficia” tothom, segons Castillo. Es tracta que la trentena de propietaris dels terrenys en mantinguin la titularitat; a més, no hauran de pagar res per la urbanització de la zona. I, per la seva banda, Ikea pagarà 15,7 milions d'euros pels drets comercials dels 45.000 metres quadrats que ocuparà. Aquest import es destinarà íntegrament a finançar la urbanització del sector. Però, com que el cost final de les actuacions urbanístiques serà de 20 milions, la diferència entre aquest import i la quantitat que abonarà Ikea serà a càrrec dels propietaris, que també podran ingressar beneficis per la futura construcció d'habitatges.

Amb aquest conveni, que Castillo creu que podria estar signat per totes les parts en els pròxims dies, l'Ajuntament aplana el camí per a l'arribada d'Ikea a Tarragona, en detriment de Reus, que també havia ofert uns terrenys a la multinacional sueca.

LA XIFRA

20
milions d'euros
costarà la urbanització dels terrenys on s'instal·larà Ikea, situats a tocar de la T-11.

La companyia preveu obrir a finals del 2015

La intenció de la multinacional del moble és poder obrir l'establiment de Tarragona a finals del 2015 i, segons el regidor Carles Castillo, tot fa preveure que es compliran aquests terminis. Tot i que encara no s'han donat a conèixer els detalls del projecte, la previsió és que la implantació d'Ikea a Tarragona permeti la creació d'entre 300 i 400 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.