Societat

Les prostitutes perden clients per la por de ser sancionats

Dones que ofereixen serveis sexuals a les carreteres de Tarragona reconeixen que els clients “tenen por i s'aturen menys”

Elles no pensen marxar tot i el risc de les multes

La possibilitat de ser sancionat comença a tenir un efecte dissuasiu. L'anunci del conseller d'Interior, Felip Puig, que a partir d'aquest dilluns aturar-se en un costat de la carretera i fer tractes econòmics amb una prostituta serà motiu de multa, tant per a les dones com per als clients que les contractin, ha estat rebut de manera diferent per les unes i pels altres.

Les prostitutes, assabentades de la nova normativa, afirmen que el risc de ser multades no les farà desistir de situar-se a peu de carretera. Però sí que reconeixen que des de fa unes setmanes han detectat una pèrdua de clients, “no només a causa de la crisi econòmica, sinó perquè tenen por de les multes”, segons va explicar ahir al matí una de les dones que des de fa cinc anys ofereix els seus serveis sexuals a l'N-340, a l'altura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. La dona, però, diu que aquesta és la seva manera de guanyar-se la vida i que no veu cap altra opció que quedar-se a la carretera. “Fa set anys que estic al país i no trobo feina; m'he de buscar la vida”, va explicar la prostituta, d'origen romanès, que diu que en tots aquests anys mai no ha tingut cap problema amb els agents policials. “Saben que estic aquí i que tinc els papers en regla; mai no m'han dit res”, va sostenir. De moment només es pot multar en carreteres de la Generalitat, tot i que el conseller Puig va dir dilluns que a els carreteres de l'estat aixecaran acta.

“Jo no tinc res a perdre”

Una altra prostituta, que habitualment se situa a l'N-240, entre Valls i Tarragona, va dir ahir que no pensa moure's del lloc: “Continuaré venint, perquè no em podem fer res, sóc espanyola, no tinc cap problema de papers i no tinc res a témer.” Diu que dissabte passat uns agents dels Mossos d'Esquadra la van anar a veure per informar-la que a partir d'aquest dilluns s'aplicarà la normativa nova i podria ser sancionada. Ella no pensa canviar els seus hàbits, però si que reconeix haver notat “la por dels clients” de ser multats, un fet que ha provocat la davallada de la demanda. La dona ho va lamentar i va afirmar que li sembla que hi ha coses més importants al país que treure les prostitutes de la carretera: “Estem aquí per la crisi.”

A pocs quilòmetres, també a l'N-240, hi exerceix la prostitució, des de fa dos anys, una altra dona, que va ratificar que des que fa setmanes va aparèixer a la premsa la notícia sobre les sancions “la gent té por i s'atura menys”. Però també ho té clar: “Continuaré venint i no penso pagar les multes.”

El conseller va admetre dilluns que amb la modificació de la normativa no s'eradicarà la prostitució a les carreteres i que és “un mecanisme de pressió sobre els que la demanden i sobre els que l'ofereixen a les carreteres”. Segons Puig, cal continuar treballant perquè la prostitució a l'espai públic tingui la consideració d'“infracció penal”. Ara per ara, les multes per exercir la prostitució arran de carretera o per aturar-se per mantenir relacions sexuals amb una prostituta poden arribar als 30.000 euros en funció de la reincidència.

LA XIFRA

30.000
euros
és el preu màxim que els agents dels Mossos d'Esquadra poden posar a prostitutes i clients.

LA FRASE

Els clients tenen por, jo penso que hi ha coses més importants al país que treure'ns de la carretera
Prostituta
Carretera N-240


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.