Urbanisme farà un pla director per regular les construccions en sòl rústic

No s'autoritzaran habitatges, però sí petites edificacions atesa la singularitat de les Terres de l'Ebre

El director general d'Urbanisme, responsables de diversos departaments del govern, alcaldes de les Terres de l'Ebre i representants del Col·legi d'Arquitectes, entre altres, es van reunir ahir a l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) per donar resposta a la demanda del territori de construir petites edificacions en sòl no urbanitzable. «No es tracta d'autoritzar habitatges en sòl rústic, sinó d'harmonitzar les construccions tradicionals de l'Ebre com poden ser les barraques», va explicar el responsable d'Acció Territorial a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté. En aquest sentit, la direcció general d'Urbanisme redactarà un pla director urbanístic per regular les construccions en sòl rústic, un pla que es farà des de l'Ebre. «Dins del marc legal de la llei d'urbanisme volem atendre la peculiaritat d'aquest territori, on la població del camp té el costum de tenir una casa», va assenyalar Sabaté, que va voler deixar clar que en cap cas es permetrà construir habitatges en sòl no urbanitzable.

Aquest pla director serà específic per a les Terres de l'Ebre i definirà quin és el model de construcció que es pot autoritzar. «Haurà de ser una tipologia de construcció que permeti conciliar el concepte de magatzem agrícola, pensat bàsicament per guardar estris, amb el d'una petita construcció», va dir el responsable d'Acció Territorial. Aquesta normativa urbanística permetrà que tots els ajuntaments ebrencs segueixen els mateixos paràmetres a l'hora d'aprovar llicències per construir magatzems agrícoles al camp. El pla director no afectarà les construccions que ja estan legalitzades.

Comissió interdepartamental

La direcció general d'Urbanisme, un ajuntament de cadascuna de les quatre comarques de l'Ebre, un representant del Col·legi d'Arquitectes, un del Col·legi d'Arquitectes Tècnics, dos més del Col·legi de Secretaris i Interventors, un del Gremi de la Construcció del Baix Ebre i els serveis territorials d'Agricultura, Medi Ambient i Política Territorial han format una comissió amb l'objectiu de resoldre el problema de les construccions en sòl rústic a les Terres de l'Ebre. De fet, ha estat a partir d'aquesta comissió que Urbanisme s'ha plantejat la necessitat de redactar un pla director. «La comissió continuarà viva i fent un seguiment del tema, per bé que el pla qui el redactarà seran els serveis territorials d'Urbanisme», va dir Sabaté. També va participar en la reunió d'ahir a l'Idece la cap d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, Laura Ismael, que s'ha incorporat aquest mes. «Volem que el pla el faci gent coneixedora del territori», va manifestar Sabaté.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA