Urbanisme

Tortosa acaba la millora del parc i vol reduir la població de coloms

L'Ajuntament de Tortosa celebrarà dissabte la diada del parc municipal Teodor González, amb l'objectiu de donar a conèixer als ciutadans els detalls de la rehabilitació integral més important dels més de 100 anys d'història del parc. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va explicar ahir que els actes començaran a les 10.30 h amb una cercavila de dolçainers. A banda, també hi haurà tallers, jocs i atraccions per als més menuts, així una exposició de dracs i bèsties, els obligats discursos institucionals, i un concert de música tradicional.

El projecte de rehabilitació ha estat executat per l'empresa Urbaser, amb un import de 687.014 euros que s'han finançat amb el fons estatal d'inversió local (FEIL). En la mateixa línia, Bel va destacar que l'obra era una actuació molt reivindicada pels ciutadans, i que ja formava part del pla d'actuació municipal (PAM), tot i que altres grups municipals que ara reivindiquen el projecte –en referència al PSC– no l'havien inclòs entre les seues obres prioritàries. L'alcalde va detallar que l'actuació ha afectat més de 42.000 hectàrees de superfície del parc, amb la reposició d'elements vegetals; la restauració dels ferms i la millora del paviment del passeig central; la renovació de l'enllumenat i del mobiliari urbà; la rehabilitació del llac gran, del sortidor del passeig central i de la pèrgola; la substitució de l'antiga canonada de ferro primària de reg; la reconversió d'una part del sistema de reg per aspersió i per degoteig; l'automatització de tot el reg mitjançant el sistema de telegestió; la renovació del parc infantil amb la creació d'un segon espai per a jocs d'una franja d'edat més elevada, i l'habilitació d'un recorregut esportiu amb elements per a fer exercici físic. A més, també va destacar la rehabilitació i tancament amb vidres de la Llotja, on s'ha instal·lat la nova Casa dels Gegants.Una de les principals actuacions ha suposat la millora del drenatge de les aigües pluvials, així com la instal·lació de sistemes de reg automatitzats eficients que ara permeten un important estalvi d'aigua. L'enllumenat públic del passeig central també s'ha renovat completament, a la vegada que s'han eliminat tots els cablejats i enllumenats que penjaven dels plataners. Entre les millores introduïdes destaca també la renovació de l'actual parc infantil, amb elements nous i paviment amortidor de caigudes, així com la creació d'un segon parc infantil, al costat del restaurant, destinat a infants d'edats situades al voltant dels 10 anys. També s'han habilitat una pista poliesportiva i dos recorreguts esportius, un dels quals equipat amb elements per fer exercici físic dissenyats per ser utilitzats per la gent gran. El llac s'ha restaurat completament, igual que la pèrgola metàl·lica que el connecta amb el passeig central. En l'àmbit de la jardineria, s'han convertit zones de gespa en parterres d'arbustives amb gran varietat d'espècies, més de 600, dels diferents homoclimes mediterranis (Austràlia, Califòrnia, Sud-àfrica, Xile, Mediterrani) amb un tractament del sòl a base de malles antiherba i fibres de coco per tal de facilitar el manteniment. S'han eliminat els arbres malalts o en mal estat per perill de caiguda i s'ha fet una poda de sanejament.

D'altra banda, Bel va confirmar que han descartat definitivament el tancament perimetral del parc, i que encara no saben quin tipus d'actuació faran per restaurar l'antiga locomotora del Carrilet. L'alcalde va precisar que també queden pendents algun tipus de millora al Llac Vell, en l'enllumenat, i la senyalització botànica. Bel sí que va anunciar que estan estudiant alguna solució «respectuosa» per reduir la població de coloms, no només al parc municipal sinó en el conjunt de la ciutat. L'alcalde va precisar que hi ha punts on els coloms són un veritable maldecap per a la neteja i manteniment, i causa de problemes de salubritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt